Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Fast installerad AC och Luftkonditionering för flera våningar

Behöver du luftkonditionering i en villa med flera våningar? Vill du få möjlighet att kyla både övervåning och bottenplan? Här går vi igenom olika förslag på AC som kan funka för dig.

Vilken AC passar mig?

Det finns flera alternativ att välja på, när det kommer till AC för ett hus med flera våningar. Här går vi igenom alternativen.

En AC med flera innedelar

Det finns starka maskiner som kan kopplas till flera inomhusdelar. Då kan du ha en del per våning i villan och på så vis få kyla både uppe och nere. Detta är generellt ett billigare alternativ än att installera två separata aggregat. En nackdel kan dock vara att om den går sönder, så har du inte AC någonstans. 

En AC per våning

Många föredrar istället en stationär AC per våning. Denna lösning erbjuder större valmöjlighet både när det gäller luftkonditionering och när det gäller placering. Detta är det absolut lyxigaste alternativet och fördelen är att du slipper stå utan AC, om ett aggregat skulle krångla. 

Svårt med fast installation uppe?

Om du har svårt att installera en fast AC uppe, finns den smarta varianten AC utan utedel. Det enda som krävs på utsidan är att man gör två hål i väggen, vilket ofta är mycket lättare att placera än en stor utedel. Ofta funkar detta bättre på övervåning. Dessa aggregat är också ofta utformade för att placeras nära golvet, istället för högt upp, vilket också ofta underlättar placering på övervåningen. 

Är portabel AC ett alternativ?

Ytterligare ett alternativ uppe kan vara portabal luftkonditionering. De är praktiska om det är svårt att installera ett fast aggregat på villans ovanvåning. Tänk bara på att ljudnivån är betydligt högre än för fast installerade AC. Det kan vara svårt att sova i ett rum, där en portabel AC står på. Men ofta räcker det långt att kyla ner rummet innan man går och lägger sig och kanske låta fönstret stå öppet, när det blir svalare ute under natten.

Effektiv luftkonditionering i hela huset

Ovan har vi presenterat flera olika alternativ för dig som vill ha luftkonditionering i hela huset. Det finns gott om olika lösningar. Vilken lösning som passar just ert hus beror delvis på hur huset används (kan sovrumsdörrarna stå öppna) och vilken budget ni har till luftkonditioneringen. En AC i varje sovrum och kanske även i ett sällskapsrum, är den lyxigaste lösningen och det är allt fler som efterfrågar den typen av lösningar idag. Samtidigt är det många som tycker att en AC räcker gott och väl

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!