Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Fast installerad AC och Luftkonditionering för sovrum

Du sover bättre när det är lagom svalt i sovrummet och om du sover bättre, mår du bättre hela dagen. AC i sovrummet är en investering som lönar sig på många sätt.

Här ger vi förslag på olika AC-lösningar som passar i sovrummet och hur du kan tänka när du ska bestämma vad som passar just dig.

Vilken AC ska jag välja till sovrummet?

Vilken AC som passar bäst beror på hur många sovrum som ska kylas, hur mycket du vill betala och vilka önskemål just du har. Här kommer några förslag.

Kyla i ett sovrum - en liten AC för sovrum

För att få kyla i ett sovrum, kan du välja mellan en liten fast installerad AC, en AC utan utedel (om det inte får plats en utedel) eller en portabel AC. Många föredrar en fast installerad AC, eftersom den är både tystare och mer energisnål. Ska du bara ha kyla i ett sovrum räcker det oftast med en liten AC. Den portabla AC:n är däremot en billigare investering, om du inte stör dig på en lite högre ljudnivå.

Kyla i flera sovrum

Om du vill ha luftkonditionering i flera sovrum, finns det flera olika alternativ:

En fast installerad AC för flera rum

En mycket vanlig lösning är att installera en fast installerad AC, med tillräcklig kapacitet för att ge kyla till flera rum. Denna lösning kräver att dörrarna till sovrummen står öppna. Denna typ av AC är både tyst och ekonomisk, men du kan tyvärr inte förvänta dig att kylan blir perfekt i alla sovrummen. Vilken temperatur du får i varje rum beror på planlösningen, hur öppna dörrarna står och vilken inställning du gör på AC:n. Om någon vill ha 18°C och en annan vill ha 22°C i sitt rum, kan det vara svårt att lösa.

En AC med flera innedelar - en innedel för varje sovrum

För att göra separata inställningar finns maskiner där du kan koppla flera inomhusdelar till olika utedelar. Då kan du ha en enhet i olika sovrum, med möjligheten att anpassa kylan individuellt. Denna lösning kan vara svår om sovrummen ligger långt ifrån varandra, men fungerar om dem ligger jämte varandra.

En separat liten AC i varje sovrum

Den absolut lyxigaste varianten är att installera en liten fast installerad AC i varje sovrum. Naturligtvis kan du även använda en sådan AC till ett sovrum som ligger separat från de övriga. Maskinerna är tysta och energisnåla. Ytterligare en fördel med separata enheter är att om något mot förmodan skulle sluta fungera, så går inte hela AC-systemet sönder samtidigt, om allt är ihopkopplat.

Portabel AC

Du kan också välja en portabel AC per sovrum, däremot kan de ha lite högre ljudvolym och kan upplevas som störande under natten. Ett alternativ är att ha AC:n igång under kvällen och stänga av när det är dags att sova.

Hur får jag tyst AC till sovrum?

Om du är ute efter en tyst AC, ska du i första hand välja en fast installerad AC. Denna variant är betydligt tystare eftersom kompressorn som är den del som låter mest, finns utomhus; en portabel AC låter betydligt mer. När det kommer till fast installerad AC kan du titta på ljudvolymen. Tänk också på att en kraftigare AC som går på en lägre kapacitet oftast låter lite mindre när den varvar ner för att bara kyla en mindre yta. Du kan även titta på luftvärmepumpar, som också ger kyla. Där finns ett större utbud, om du vill säkra upp en riktigt tyst modell. Väljer du en lite dyrare och mer avancerad modell kan den dessutom komma med ett speciellt sömnläge, som ger tystare ljudvolym på natten.

Därför är det bra med AC i sovrum

Med AC i sovrummet sover man gott. Kroppen får bäst sömn, vid lite lägre temperaturer. Detta gäller året runt och därför är det vanligt att man har en lite svalare temperatur i sovrummet än i resten av huset. Med sval och behaglig luft i sovrummet ger du kroppen en chans till återhämtning.

Få kraft att njuta av värmen

Riktig värme erbjuder fantastiska möjligheter. Man kan tillbringa dagen på stranden och de ljumma kvällarna erbjuder fantastiska möjligheter att sitta ute och bara njuta. Kan du sen gå in i ett svalt sovrum och få vila ut, orkar du få ut det mesta av värmen på dagarna. När hela familjen sover bättre, orkar ni mer och kan få en riktigt härlig semester.

Filtrera

2990kr
10990kr

Visa kampanj

(1)

auratsu

(1)

mitsubishi electric

(2)

Endast snabbleverans

(3)

Fast installation

(3)

Låg ljudnivå

(2)

Miljövänligt köldmedium

(1)

WiFi-styrning ingår

(1)

Sortera

3 Produkter

Auratsu Pro Nordic 09 Fast installerad AC

Auratsu

Pro Nordic 09 Fast installerad AC

Kyler upp till 48 m ²

Miljövänligare köldmedium

WiFi-styrning ingår

2 990 kr7 990 kr

Spara 5 000 kr

Kampanj

Mitsubishi Electric HR Cool 35 VF Fast installerad AC

Mitsubishi Electric

HR Cool 35 VF Fast installerad AC

Kyler 10-50 m²

Liten och kompakt

Låg ljudnivå

10 990 kr

Se priset!

Mitsubishi Electric HR Cool 25 VF Fast installerad AC

Mitsubishi Electric

HR Cool 25 VF Fast installerad AC

Kyler 10-40 m²

Liten och kompakt

Energieffektiv

9 990 kr

Se priset!

Du har sett alla 3 produkter