Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Värmepumpar i samarbete med IKEA

Här hittar du alla luftvärmepumpspaket som ingår i vårt samarbete med IKEA. Paketen är framtagna för att passa olika behov men oavsett vilket du väljer så ingår installation och du får längre garanti än vanligt. Vi hjälper dig gärna att hitta det som passar bäst för dig.

Vill du ha hjälp?

Vill du ha hjälp med att hitta det mest passande luftvärmepumpspaketet för just ditt behov? Du når oss på 010-177 90 40 eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.

Vill du läsa på om luftvärmepumpar, har vi många artiklar för dig att ta del av i vår kunskapsbank.

»Till kunskapsbanken för luftvärmepumpar

Vilket luftvärmepumpspaket ska jag välja?

För alla våra paket med luftvärmepumpar hittar du information om vilken yta de potentiellt kan värma upp. Tänk på att den maximala ytan en luftvärmepump kan värma gäller vid optimala förhållanden. Om du har en mer stängd planlösning eller ditt hus inte är isolerat enligt standard för nybyggnation, gör du klokt i att välja en modell som maximalt klarar av en större yta än den yta du vill värma. Luftvärmepumpen arbetar tystare, slits mindre och kan ge en bättre besparing, om den inte måste gå på max.

En luftvärmepump med en högre energiklass är mer effektiv. Effektivitet mäts i hur mycket värme en luftvärmepump producerar mot förbrukad el. I praktiken innebär detta att du kan få lägre omkostnader. Tänk dock på att det är viktigt att luftvärmepumpen verkligen har tillräcklig kapacitet för att värma upp ditt hus, om du ska ha möjlighet att få en god effektivitet. Det finns också ett luftvärmepumpspaket som vi särskilt rekommenderar i de lite kallare delarna av Sverige.

Alltid med installation och garanti

Luftvärmepumpspaketen i samarbete med IKEA säljs alltid med en installation. Eftersom Polarpumpen har ansvar för helheten, finns möjlighet att erbjuda längre garanti - hela 6 år! Vi erbjuder tre olika installationer. Vanlig standardinstallation passar i de flesta hus. Standardinstallation + elpaket passar dig som vill ha en fast elinstallation. Standardinstallation + 6 meter rör passar dig som behöver ha ett lite längre avstånd mellan luftvärmepumpens inomhusdel och utomhusdel. När du klickar dig in på ett luftvärmepumpspaket, kan du se vilka tjänster vi erbjuder där du bor, skriv bara in ditt postnummer.

Välj dina tillbehör

Med hjälp av tillbehör kan du anpassa ditt paket utifrån dina önskemål. Ett markstativ gör att du bättre kan undvika att störas av ljud från luftvärmepumpen. Ett värmepumpstak skyddar utedelen från exempelvis regn och snöras. Vi har tagit fram två speciella tillbehörspaket:

Vägg: I tillbehörspaket Vägg får du ett värmepumpstak och extra bra vibrationsdämpare, som motverkar ljud från värmepumpen. Installation av tillbehören ingår.

Mark: I tillbehörspaket Mark får du ett markstativ och ett värmepumpstak. Installation av tillbehören ingår.

Därför samarbetar vi med IKEA

IKEA utvecklar samarbeten tillsammans med olika partners för att erbjuda sina kunder olika energitjänster. När turen kom till värmepumpar var det självklart för oss att samarbeta. Tillsammans med IKEA är vi stolta över att få vara med och bidra till en bättre vardag för de flesta.

» Läs mer om samarbetet hos IKEA

Samsung Nordic Geo 25 Luftvärmepumpspaket Medium

Samsung

Nordic Geo 25 Luftvärmepumpspaket Medium

Värmer 10 - 150 m²

WiFi-styrning

Hög luftcirkulation

Låg ljudnivå

Alltid med installation

fr.13 990 kr
Samsung Nordic Wind-Free 25 Luftvärmepumpspaket Large

Samsung

Nordic Wind-Free 25 Luftvärmepumpspaket Large

Värmer 10 - 200 m²

WiFi-styrning

Bäst energiklass

Låg ljudnivå

Alltid med installation

fr.15 990 kr
Daikin North Star 25 Medium Kallt Klimat

Daikin

North Star 25 Medium Kallt Klimat

Värmer 10 - 160 m²

WiFi-styrning

Extra stark vid minusgrader

Liten och smidig innedel

Alltid med installation

fr.14 990 kr
Du har sett alla 4 produkter