Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Vad händer efter lagd reklamation?

Här får du information om vad som händer efter att du har lagt en reklamation.

Du har registrerat din reklamation. Vad händer nu?

1. Handläggning

Först handlägger vår reklamationsavdelning reklamationen. Vi kontrollerar att vi fått in all data vi behöver för att bedöma felet på din vara. Ibland kan handläggaren kontakta dig och lösa problemet per telefon. Om en reservdel behövs kan i de flesta fall handläggaren beställa eventuell reservdel direkt och lägga ut reklamationen till en installationsfirma. Vid vissa fall måste en installatör besöka dig och göra en felsökning för att se vad det är för fel.

2. Mail om preliminärt tilldelad installatörsfirma

Om du inte fått ett mail eller samtal innan från en handläggare på Polarpumpen så kommer du få ett mail som talar om att din reklamation har tilldelats en preliminär installationsfirma. Så snart som denne har accepterat uppdraget kommer du att få ytterligare information.

3. Mail med förslag på tid för reparation

Du kommer senare få fler mail där installatören sänder ut information angående förslag på reparationstid. På grund av Covid-19 -epidemin kan inte installatören boka upp dig som kund innan han har fått eventuell reservdel. Många leverantörer har längre leveranstider än normalt.

4. Installatören besöker dig och reparerar din vara.

Luft-luftvärmepump - är aldrig primär värmekälla

En luft-luftvärmepump är alltid bara ett komplement till en primär värmekälla. Om du installerar en luft-luftvärmepump ska du därför behålla el-elementen, så att dessa kan hjälpa till vid riktigt låga temperaturer eller om luft-luftvärmepump går sönder. Du kan inte få någon kompensation för förlorad besparing eftersom en luft-luftvärmepump är ett komplement.

Vad är en primär värmekälla?

Enkelt förklarat är en primär värmekälla en värmekälla som kan ge huset hela dess årsbehov av värme. Många värmepumpar, pelletspannor, elpannor, vedpannor, oljepannor, gaspannor och fjärrvärme kan användas som primär värmekälla.

Läs mer om primär värmekälla