0770-777 600, måndag-fredag 8-17

Kunskapsbank för ditt hus

Här har vi samlat kunskap runt våra produktområden. Perfekt för dig som gillar att läsa på, när du letar produkter.

Värmepumpar

Värmepumpar finns i många olika sorter. De har olika energikällor och olika sätt att ge värme till ditt hus. Om du funderar på vilken värmepump som passar dig, eller vill veta allmänt hur värmepumpar fungerar hittar du information under rubriken "Allmänt om värmepumpar". Du hittar också specifik kunskap om varje sorts värmepump under respektive rubrik.

Allmänt om värmepumpar

En värmepump är en värmekälla, som kan spara mycket energi. Med hjälp av värmepumpsteknik kan man hämta energi från luft eller mark och få härlig värme inne, med flera gånger lägre energiförbrukning än med bara el.

Kunskapsbank värmepumpar allmänt

Luft-luftvärmepumpar

Luft-luftvärmepumpen är det perfekta komplementet till direktverkande el. Den sprider värmen via luften och kan sänka dina uppvärmningskostnader markant.

Kunskapsbank för luft-luftvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpen passar dig med vattenburen värme. Sänk din energiförbrukning med hjälp av värmen i utomhusluften.

Kunskapsbank för luft-vattenvärmepumpar

Poolvärmepumpar

En poolvärmepump ger energisnål uppvärmning av din pool. Njut av varma bad till låga omkostnader.

Kunskapsbank för poolvärmepumpar

Värmepumpsberedare

En värmepumpsberedare är en varmvattenberedare med värmepumpsteknik. Värmepumpstekniken ger energisnål uppvärmning av ditt tappvatten.

Kunskapsbank för värmepumpsberedare

Frånluftsvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpar utnyttjar värmen i frånluften. Spara värmen i ventilationsluften med hjälp av en frånluftsvärmepump.

Kunskapsbank för frånluftsvärmepumpar

Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpen hämtar upp värme från marken. En stabil värmekälla, som ger gott om värme i huset till låga omkostnader.

Kunskapsbank för bergvärme

Aircondition

Med AC eller aircondition får du ett bekvämt inomhusklimat även under heta sommardagar. Du sover bättre och blir mer produktiv med AC.

AC för hem och kontor

Med AC i hemmet blir det till en fristad under värmeböljor. På kontoret blir du mer produktiv om du kan hålla en lagom temperatur.

Kunskapsbank för frånluftsvärmepumpar

AC för husvagn och husbil

En husvagn eller husbil blir lätt aldeles för varm under varma semesterdagar. Med aircondition kan du både sänka temperaturen vid värme eller förlänga säsongen med uppvärmning.

Kunskapsbank för frånluftsvärmepumpar

Varmvattenberedare

En varmvattenberedare värmer ditt tappvatten. Det finns många olika sorters varmvattentankar beroende på hus ditt uppvärmningssytem är konstruerat.

Kunskapsbank för varmvattenberedare

Fuktlösningar

Undvik problem med fukt och mögel, med fuktlösningar. Det finns smarta lösningar att ta till, för att se till att huset mår bra.