Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Bra luftkvalitet inomhus

Att ha en bra luftkvalitet där man vistas mycket är viktigt för att man ska må bra och hålla sig frisk. Då vi spenderar så mycket som upp mot 90 % av vår tid inomhus är det därför viktigt att försäkra sig om att luftkvaliteten där är så optimal som möjligt. Genom att ha en försämrad luftkvalitet riskerar man att drabbas av allt från överkänslighet mot damm och astma till mer allvarliga sjukdomar såsom cancer m.m.

Luftföroreningar hemma

Den luft vi vistas i och dagligen andas in innehåller mängder av föroreningar. Beroende på i vilken omgivning vi vistas i kan både vilka sorter och vilka mängder av föroreningar det finns variera kraftigt. Vistas man utomhus finns det inte mycket man kan göra för att påverka luftkvaliteten. Inomhus däremot har vi näst intill full kontroll över den luftkvaliteten som finns där.

Läs mer om luftföroreningar inomhus

Mäta luftkvalitet

Hur vet man då ifall man har en dålig luftkvalitet i sitt hem? Går det att mäta på något sätt? Ja, det går att mäta. Beroende på vad man letar efter finns det olika metoder man kan använda sig utav. Metoderna kan gå ut på allt från att man hänger upp en dosa från taket till att man karvar med en kniv i trästommen.

Luftrening

När man vet vad för problem man har med sig luftkvalitet kan man göra något åt det och då kan man börja med luftrening. När man ska rensa sin luft inomhus finns det olika metoder man kan använda sig utav. Beroende på vad man vill rena sin luft från kan luftreningen ibland göras med både mycket enkla och effektiva metoder.

Läs mer:

Till våra produkter inom luftrening

Luftfuktighet

Hur mycket fukt luften hemma innehåller, kan också vara innebära ett problem. Hög luftfuktighet skapar förutsättningar för att mögel ska få fäste i huset, vilket i sin tur är förknippat med en rad hälsoproblem. Huset kan dessutom bli svårsålt, om inte problemet åtgärdas. Samtidigt är för torr luft också förknippat med hälsoproblem, i exempelvis hud, luftvägar och ögon. Har du koll på luftfuktigheten i ditt hus?

Läs mer om luftfuktighet inomhus