Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Då behöver du köpa installation
Då kan du installera AC själv
Beställ installation av Polarpumpen!

Installera AC i hus och lägenhet

Hur går det till att installera AC och luftkonditionering i villa och lägenhet? Vad kostar installation av luftkonditionering hemma, och behöver jag alltid beställa installation när jag köper AC?

När behöver jag köpa installation av AC?

Det är enbart vid köp av en fast installerad AC som det råder krav på installation eftersom en kyltekniker måste vara närvarande vid monteringen.

Om du köper en AC utan utedel kan du installera din luftkonditionering på egen hand, men det går självklart bra att få hjälp av oss med monteringen om du önskar.

En portabel AC kräver ingen installation utan går snabbt att montera på egen hand.

Vad kostar det att installera AC?

Priset för att installera fast AC varierar beroende på var i landet du bor, men hos oss kan du beställa fast installation från 4 195 kronor och uppåt om du ansöker om ROT-avdrag. Utan ROT-avdrag ligger priset på 5 993 kronor och uppåt.

Hur går installation av AC till?

Fast installerad AC och luftkonditionering installeras med en vanlig stickkontakt och måste ha tillgång till ett jordat uttag i anslutning till utomhus­ eller inomhusdelen. Vi rekommenderar att du bokar in eventuell elektriker efter installationen, eftersom du först då vet exakt var din AC kommer att sitta. Om det inte finns något uttag vid installationstillfället, kopplas luftkonditioneringen in via kunds förlängningskabel. OBS Installation av AC utförs av våra kyltekniker. Kyltekniker är en speciell yrkeskompetens som krävs enligt lag för att hantera de köldmedium som finns i en AC. Kyltekniker har vanligtvis inte elbehörighet, så om du behöver ett nytt eluttag eller vill ha en fast installation måste du anlita en behörig elektriker.

Så beställer du installation av AC

Du beställer enkelt din installation på vår hemsida. Observera att du köper installationen av fast AC via samma länk som vid köp av en luft-luftvärmepumps installation.