Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Då behöver du köpa installation
Då kan du installera AC själv
Beställ installation av Polarpumpen!

Installera AC i hus och lägenhet

Hur går det till att installera AC och luftkonditionering i villa och lägenhet? Vad kostar installation av luftkonditionering hemma, och behöver jag alltid beställa installation när jag köper AC?

När behöver jag köpa installation av AC?

 

Fast installerad AC kräver installation av en certifierad installatör.
AC utan utedel kan du installera själv.
Men en portabel AC monterar du enkelt fönsterkitet själv.
En luftkylare kräver ingen installation.

 

Det är enbart vid köp av en fast installerad AC som det råder krav på installation eftersom en kyltekniker måste vara närvarande vid monteringen. Om du köper en AC utan utedel kan du installera din luftkonditionering på egen hand, men det går självklart bra att få hjälp av oss med monteringen om du önskar. En portabel AC kräver ingen installation utan går snabbt att montera på egen hand. En luftkylare kräver ingen installation.

Vad kostar det att installera AC?

Priset för att installera fast AC varierar beroende på var i landet du bor, vilken typ av AC du ska installera, vilken installation samt tillval du väljer. Du väljer enkelt till installation och tillval inne på våra AC-produkter. Där hittar du även aktuella priser. 

Hur går installation av AC till?

Hur installationen går till beror helt på vilken typ av AC du vill installera. Du hittar mer information och instruktioner inne på varje sort:

Så beställer du installation av AC

Du beställer enkelt din installation på vår hemsida. Observera att du köper installationen av fast AC via samma länk som vid köp av en luftvärmepumps installation, då dessa i praktiken är samma sorts maskin och installationen därför är densamma.

Hitta rätt lösning för din luftkonditionering, aircondition och AC 

  • Fast installerad AC är det mest effektiva sättet att få luftkonditionering hemma. Den kan kyla stora ytor och till en låg energiförbrukning.
  • Luftkonditionering utan utedel är ett bra alternativ när du vill ha en effektiv AC men undvika aggregat på utsidan av huset.
  • Portabel luftkonditionering är det bästa alternativet i lägenhet där det är svårt att installera fasta aggregat.
  • Luftkylare är ett miljövänligt alternativ saknar miljöskadligt köldmedium samt har lägre energiförbrukning.