Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Många fördelar med AC hemma
Olika sorters AC och deras fördelar

Fördelar med AC hemma

Kanske känns det avlägset att ha AC hemma, då Sverige inte direkt är känt för att ha ett klimat som erbjuder samma slags fuktiga värme vi är vana vid utomlands, där AC är ett måste för att alls kunna sova på natten och orka vistas inomhus på dagen.

Vanligare med AC i svenska hem

Men även i Sverige kommer varma somrar och beroende på hur villa eller sommarstuga är utformat, kan luftkonditionering vara en välbehövlig hjälp under värmeböljor. AC ger dessutom inte enbart en svalkande effekt; den bidrar även till ett mindre fuktigt och renare inomhusklimat. Faktum är att luftkonditionering blir allt vanligare i svenska villor. Inte minst efter den extremt varma sommaren år 2018.

Vilka fördelar vill du ha?
Ökad bekvämlighet ✓ Bättre sömn ✓ Renare inomhusluft ✓ Lagom luftfuktighet ✓ Ökad produktivitet ✓ Mer energi ✓
Fördelar med olika sorters AC
Det finns flera sorters AC att välja mellan. De har olika fördelar. Vilken sort passar dig?

Positiva effekter med luftkonditionering

Förutom att bidra till behagligare inomhustemperatur, har alltså luftkonditionering en renande och avfuktande effekt. Som ett resultat av detta har det visat sig att produktiviteten kan öka, då den trötthet som ofta orsakas av värme och dålig cirkulation uteblir. Resultatet går att applicera på såväl offentliga miljöer som på hemmiljön och arbetsplatsen. Med svalka hemma, kanske du orkar ta dig an det där projektet hemma, som du tänkt hinna med under semestern, istället för att bara ligga orkeslös i soffan.

Just när det gäller värme är det många människor som får svårt att sova, äta och orka med vardagssysslorna när det är som varmast. Att installera en enklare variant av luftkonditionering hemma kan därmed ge både dig och familjen välbehövlig kyla och energi, genom att ni anpassar inomhustemperaturen så att det fungerar bra för er.

En annan fördel är att du slipper korsdrag; istället för att öppna alla fönster och dörrar för att få en genomströmning av luft är luftkonditionering en god investering. Den kyler snabbt ner huset till önskad effekt.

Enkelt och energisnålt system

Värmepumpen utvecklades från systemet med luftkonditionering, och principen är precis densamma; ställ in önskad temperatur så sköter apparaten resten. Många tror att systemet med värmepump och AC fungerar på så sätt att de tar luft utifrån och transporterar in, för att sedan kyla ner alternativt värma upp. I själva verket är det den energi som finns i luften som används för att värma upp eller kyla ner inomhusluften. Det betyder att det inte spelar någon roll huruvida det är varmt eller kallt utomhus. Dessutom är värmepumpstekniken energisnål, så du får svalt hemma, till låga omkostnader.

»Hitta AC för hemmet här

Hitta rätt lösning för din luftkonditionering, aircondition och AC 

  • Fast installerad AC är det mest effektiva sättet att få luftkonditionering hemma. Den kan kyla stora ytor och till en låg energiförbrukning.
  • Luftkonditionering utan utedel är ett bra alternativ när du vill ha en effektiv AC men undvika aggregat på utsidan av huset.
  • Portabel luftkonditionering är det bästa alternativet i lägenhet där det är svårt att installera fasta aggregat.
  • Luftkylare är ett miljövänligt alternativ saknar miljöskadligt köldmedium samt har lägre energiförbrukning.