Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
5 fördelar med AC hemma
Olika sorters AC och deras fördelar

Fördelar med AC hemma

Att det är behagligt med AC är kanske inte direkt förvånande. Vi har alla upplevt hur skönt det är att få svalka under en riktigt varm dag. Men visste du att man sover bättre i en lagom temperatur, eller att man är mer effektiv när man arbetar och temperaturen är behaglig?

Positiva effekter med luftkonditionering

1
Produktiviteten kan öka med AC, då den trötthet som ofta orsakas av värme och dålig cirkulation uteblir. Resultatet går att applicera på såväl offentliga miljöer som på hemmiljön och arbetsplatsen. Med svalka hemma, kanske du orkar ta dig an det där projektet hemma, som du tänkt hinna med under semestern, istället för att bara ligga orkeslös i soffan.
2
Man sover bättre i en behaglig temperatur. Med god sömn orkar du bättre de dagar du ska jobba och kan njuta mer av din semester under lediga dagar. När man är utvilad blir man oftast på bättre humör, och man kan undvika onödiga konflikter under sommarsemestern.
3
Luftrening är en medföljande funktion hos många sorters AC. Detta är toppen för dig med pollenallergi, då hemmet verkligen kan bli en fristad med ren och sval luft, där du kan få vila upp dig.
4
Avfuktning bidrar till ett mer behagligt inomhusklimat. För en AC kyler inte bara, utan avfuktar dessutom luften. När temperaturen sjunker på kvällen, ökar den relativa luftfuktigheten och detta kan upplevas som obehagligt. Genom att sänka luftfuktigheten får du ett mer behagligt inomhusklimat, när det är varmt.
5
Med stängda dörrar och fönster slipper du få in pollen, myggor, fåglar, grannens katt och annat som letar sig in genom öppna dörrar och fönster.
Vilka fördelar vill du ha?
Ökad bekvämlighet ✓ Bättre sömn ✓ Renare inomhusluft ✓ Lagom luftfuktighet ✓ Ökad produktivitet ✓ Mer energi ✓
Fördelar med olika sorters AC
Det finns flera sorters AC att välja mellan. De har olika fördelar. Vilken sort passar dig?

Vanligare med AC i svenska hem

För många känns luftkonditionering som något för varmare breddgrader. Men även i Sverige kommer varma somrar och beroende på hur villa eller sommarstuga är utformat, kan luftkonditionering vara en välbehövlig hjälp under värmeböljor. AC ger dessutom inte enbart en svalkande effekt; den bidrar även till ett mindre fuktigt och renare inomhusklimat. Faktum är att luftkonditionering blir allt vanligare i svenska villor. Inte minst efter den extremt varma sommaren år 2018.

Enkelt och energisnålt system

Värmepumpen utvecklades från systemet med luftkonditionering, och principen är precis densamma; ställ in önskad temperatur så sköter apparaten resten. Många tror att systemet med värmepump och AC fungerar på så sätt att de tar luft utifrån och transporterar in, för att sedan kyla ner alternativt värma upp. I själva verket är det den energi som finns i luften som används för att värma upp eller kyla ner inomhusluften. Det betyder att det inte spelar någon roll huruvida det är varmt eller kallt utomhus. Dessutom är värmepumpstekniken energisnål, så du får svalt hemma, till låga omkostnader.

»Hitta AC för hemmet här

Vilken AC passar mig?

  • Fast installerad AC är det mest effektiva sättet att få luftkonditionering hemma. Den kan kyla stora ytor och till en låg energiförbrukning.
  • Luftkonditionering utan utedel är ett bra alternativ när du vill ha en effektiv AC men undvika aggregat på utsidan av huset.
  • Portabel luftkonditionering är det bästa alternativet i lägenhet där det är svårt att installera fasta aggregat.
  • Luftkylare är ett miljövänligt alternativ saknar miljöskadligt köldmedium samt har lägre energiförbrukning.