Installation Luft-vatten

Vi erbjuder dig installation på ett stort antal orter i Sverige. Hör av dig till oss, så får du veta om vi kan installera en luft-vattenvärmepump hemma hos dig!

Polarpumpen är mycket måna om att du som kund skall vara nöjd med ditt köp av värmepump. Vi har valt ut kyltekniker och vvs-montörer, som är skickliga inom sitt yrkesområde. Naturligtvis är alla ackrediterade och certifierade enligt svensk standard. På många platser har vi flera installatörer och försöker alltid lägga ut arbetet på den som har kortast väntetid, för att du ska få din installation så snart som möjligt. Vid beställning, kan vi därför inte säga exakt vem som kommer att installera just din luft-vattenvärmepump. Efter att du har lagt din order kommer du att bli kontaktad av din installatör, så att ni gemensamt kan boka in en tid som passar er båda.

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida

Ring oss!
0770-777 600
Tillfälliga tekniska problem med vår telefonväxel! Vi hänvisar till chat och mail tillsvidare. (2016-02-15 fr.o.m. kl. 16.00)

Posten logotyp Trygg E-handel

Just nu! FRI FRAKT för alla värmepumpar som köps med installation!

Klarna logotyp Visa logotyp

Upp till 24 månaders
delbetalning!

Installera luft-vattenvärmepump

Det är viktigt att installationen blir korrekt utförd. En korrekt installation säkerställer bästa möjliga effekt och en lång hållbarhet.

Vilken installation ska jag välja?

Vi har flera olika alternativ, när det gäller standardiserade installationer av luft-vattenvärmepumpar. Anledningen är att de ska passa olika förutsättningar. Genom att besvara följande frågor hittar du en installation som passar dig:

  1. Kan jag utnyttja ROT-avdraget?
  2. Har jag köpt en luft-vattenvärmepump med en innedel med inbyggd varmvattenberedare eller en innedel och en separat varmvattenberedare?

Med ROTUtan ROT
Inbyggd varmvattenberedare Std luft-vatten inbyggd varmvattenberedare och rotavdrag Std luft-vatten inbyggd varmvattenberedare utan rotavdrag
Separat varmvattenberedare Std luft-vatten separat varmvattenberedare med rotavdrag Std luft-vatten separat varmvattenberedare utan rotavdrag

Om du vill docka värmepumpen mot en redan installerad panna eller varmvattenberedare, hör av dig till våra rådgivare för att diskutera möjligheterna och eventuellt pris - 0770 777 600.

Vi installerar i stora delar av Sverige

Vi installerar främst luft-vattenvärmepumpar i södra Sverige, men har även möjlighet att hjälpa dig som bor i norr. Om du undrar om vi har möjlighet att hjälpa dig med din luft-vattenvärmepumpsinstallation, är det bara att kontakta våra rådgivare på 0770 - 777 600.

Vi installerar luft-vattenvärmepumpar på orter såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Gävle, Karlstad, Halmstad, Växjö och Borlänge, men installerar naturligtvis även på mindre orter. Vi har även möjlighet att fixa med installation i Norrland. Hör av dig, för att ta reda på möjligheterna på din ort!

Vi installerar följande varumärken

Hos oss kan du självklart köpa installation till de luft-vattenvärmepumpar, som vi själva säljer:

  • Fujitsu Waterstage
  • LG Therma
  • Mitsubishi Electric
  • Panasonic Aquarea
  • Toshiba Estia
  • Samsung

Om du vill installera ett annat varumärke, rekommenderar vi att du vänder dig till vår samarbetspartner Svensk Installationspartner.

Installation av värmepump hos Svensk Installationspartner

Pris för installation av värmepump

För att det ska bli enklare för både dig och oss, säljer vi luft-vattenvärmepumpsinstallationer enligt standardiserade lösningar. I en standardinstallation ingår det arbete och det material som brukar behövas vid en vanlig installation av en luft-vattenvärmepump.

Om något extra behövs, som demontering av en tidigare panna eller framdragning av elmatning, kan vi lösa detta mot en extra kostnad. Du ser vad som ingår i priset för standardinstallationen, om du klickar på de olika installationspaketen.

Om det inte finns en "farbar väg", tar installatören ut en extra kostnad. (Farbar väg innebär framkomlighet med bil utan påtvingade stopp, såsom t.ex. färja.)

ROT-avdrag

För arbetsinsatsen vid en luft-vatteninstallation kan du utnyttja rotavdraget. Vid en värmepumpsinstallation betalar du för arbetsinsatsen och materialet; arbetsinsatsen brukar utgöra större delen av kostnaden.

Ge oss följande uppgifter, om du vill utnyttja rotavdraget:

  • Ditt personnummer
  • Fastighetsbeteckningen för den fastighet där installationen ska utföras

Det är viktigt att du uppfyller kraven för att kunna göra rotavdrag.

Rot-avdrag för värmepump

Hembesök

Vanligtvis görs ett hembesök innan installationen, där de sista detaljerna specificeras. Du kan beställa en luft-vattenvärmepump med installation och så löser vi detaljerna tillsammans i ett senare skede.

Om hembesöket

Placering

Vid hembesöket är det också vanligt att du och installatören gemensamt beslutar om den bästa placeringen av luft-vattenvärmepumpen.

Om placering

Flera installatörer

Vid installationen kan det krävas flera olika installatörer. De olika kompetenserna, som kan krävas är kyltekniker, vvs-tekniker och elektriker. Ibland är samma installatör certifierad inom flera olika områden, ibland krävs ett antal olika individer. Som standard ingår inte framdragning av en ny elmatning.

Om du köper installation inklusive demontering, kan det krävas flera personer rent fysiskt. Om du själv hjälper till, krävs en person mindre för dessa moment.

Tidsåtgång

Vanligen tar installationen av en luft-vattenvärmepump ett par dagar och är enklare än installationen av en bergvärmepump. Hur lång tid det tar beror dock på förutsättningarna i huset och vad som ingår i den installation du har köpt. Vid hembesöket kan installatören ge en närmare uppfattning om hur lång tid det tar i ditt hus.

Åverkan på huset

Vanligen är den enda åverkan på huset att man borrar hål i väggen (väggar) för rördragningen mellan värmepumpens två delar. Utedelen behöver en plan och stabil yta att stå på, oftast väljer kunden att gjuta ett fundament. Det krävs även en del fästen i väggar. I installationen ingår att rördragningen täcks med täckkanaler, så att resultatet blir snyggt.

Vad ska jag göra?

Det finns en del valmöjligheter, när det gäller luft-vattenvärmepumpsinstallationen. Du kan som kund välja att betala extra, för att få allt fixat och färdigt, eller så kan du välja att själv utföra vissa moment.

Vissa saker förväntar vi oss att du som kund förbereder, om vi inte avtalat något annat.

Förberedelser inför installation av luft-vattenvärmepump

Bekräfta förutsättningar: Har du lagt en beställning på installation av luft-vattenvärmepump, och ska bekräfta förutsättningar för denna installation? - Klicka här!

Hjälpa till vid installationen

Vid själva installationen, kan du behöva hjälpa till att lyfta/bära. Om inte du kan vara behjälplig, kan det krävas ytterligare en installatör/medhjälpare på plats. Om du inte har möjlighet att hjälpa till, är det viktigt att du meddelar oss detta.

Efter installationen

När din luft-vattenvärmepump är på plats, får du en kortare genomgång av installatören runt handhavande. De första veckorna behöver du se till att lufta elementen ordentligt och rengöra filtret ofta. Det dyker vanligen upp en hel del avlagringar från systemet nära inpå installationen. Trappa sedan ner på filterrengöringen efter hand. Om värmepumpen är inställd på kurva, kan denna behöva justeras.

Viktigt för dig som inte köper installation av oss

Den nya F-gasförordningen (517/14) förbjuder försäljning av de flesta typer värmepumpar om det inte kan "[...] bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat [...].

I enlighet med detta, förbinder du som kund dig till att använda en certifierad kylfirma vid installationen av din värmepump eller luftkonditionering, när du godkänner köpvillkoren vid beställning.