Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Installation luft-vattenvärmepump med separat varmvattenberedare

ilv-pak-hyd
ilv-pak-hyd

Installation luft-vattenvärmepump med separat varmvattenberedare

Artikelnummer: ilv-pak-hyd
 • Separat varmvattenberedare
 • Gäller hela Sverige
 • Möjlighet till ROT-avdrag
 • 1 x Inkoppling mot golvvärmesystem med ROT 1 000 kr
 • 1 x Inkoppling mot golvvärmesystem 1 429 kr
 • 1 x Vänligen läs noga igenom specifikationen en extra gång - Villkor för installation av luft-vattenvärmepump: Luft-vattenins

* Obligatoriska fält

Tillgängligt

Beskrivning
Detaljer

Standardinstallation för luft/vattenvärmepump

Anlita en av våra experter när du köper en luft-vattenvärmepump! En korrekt installation säkerställer bästa möjliga effekt och du undviker problem och onödigt slitage. Vi samarbetar endast med installatörer som vi verkligen litar på.

Så beställer du installation

Vill du ha hjälp med installation, väljer du till det smidigt här på produktsidan.

Ovanför köpknappen kan du välja om du vill ha installation.

Detta ingår i standardinstallationen

Denna standard-installation gäller en luft-vattenvärmepump med en innedel och en separat varmvattenberedare. Samma installationspris gäller oavsett om det är köldmedium eller vatten mellan innedel och utedel. Den här installationen gäller dig som vill utnyttja rotavdraget. Exakt vad som ingår i standard-installationen specificeras under filken "Tekn. Data".

Vad innebär standard-installation?

Standard-installation innebär att vi har specificerat exakt vad det är som ingår (se fliken Tekn. Data). I och med detta är det lätt för dig som kund att veta exakt vad det är du ska få och det är lätt för våra installatörer att veta vad som ingår i tjänsten. Vi har satt samman paketlösningar med det som vanligen efterfrågas och ofta räcker det därför med en vanlig standard-installation. Om du behöver något extra, kan du självklart få hjälp mot en extra kostnad.

Installation mot befintlig panna eller varmvattenberedare

Om du vill installera en luft-vattenvärmepump med hydrobox mot en panna eller varmvattenberedare som redan är installerad i ditt hus, hör av dig till oss, för att diskutera huruvida detta är möjligt. Du når våra rådgivare på 0770 - 777 600.

Vi dockar ej mot befintlig vattentank med en volym som överstiger 300 liter. Detta för att en större tank tar längre tid att värma och kan orsaka att radiatorerna står utan värme och inomhustemperaturen sjunker kraftigt. Den befintliga tanken måste även vara utrustad med antingen ladd- eller tappslinga samt lediga ingångar för den nya pumpen.

Undantag från detta gäller endast vid skriftlig överenskommelse med Polarpumpen.

Pris på eventuellt tillkommande kostnader

Om du vill ha hjälp med mer än det som ingår i en vanlig standardinstallation, kan du avtala detta med oss. Nedan anges cirkapriser för vad några vanliga moment brukar kosta.

 • Rivning av gammal panna och tank - ca 5000
 • Rivning av elpanna - ca 1000
 • Extra rörarbete med att plugga och dra om anslutningar - kontakta oss för pris!

OBS: Bortkoppling av befintlig panna ingår. Se teknisk data för detaljer.

5 m köldmedierör ingår

Det ingår 5 meter köldmedierör i installationspriset, när du köper en standard-installation från Polarpumpen. Om det behövs längre köldmedierör hemma hos dig, tillkommer en kostnad på ca 500 kr/m. I den kostnaden ingår allt material, d.v.s. täckkaneler, styrkabel och eventuell extra gas. Om du önskar längre köldmedierör kan du göra upp detta direkt med installatören på plats.

Markstativ eller konsoler

Utomhusdelen monteras vanligtvis på markstativ, och kräver plant och stadigt underlag - lämpligen ett gjutet fundament. Kunden ansvarar för att ett lämplig underlag finns till markstativet. Om luft-vattenvärmepumpen är liten, kan den eventuellt monteras på konsoler. Diskutera detta med din installatör.

Angående el till luft-vattenvärmepump

Elinstallation ingår inte i standard-installation av luft-vattenvärmepump. Om du vill ha hjälp med att ordna med elinstallation, är du välkommen att kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att få kontakt med en elinstallatör.

Om du själv bokat en elektriker och denne inte kan samköra med installatören förbehåller sig vår underleverantör rätten att debitera för extra mil- samt arbetskostnad beträffande driftsättning och handhavande utav pumpen.

Viktigt att notera

 • När det gäller håltagning görs antingen 1 hål på ca 60 mm eller 2 hål på ca 50 mm vardera, beroende på modell.
 • Luft-vattenvärmepumpens innedel måste placeras i ett utrymme med golvbrunn.

ROT-avdrag för värmepumpsinstallation

Vid en värmepumpsinstallation har du möjlighet att utnyttja rotavdraget. Du betalar ett lägre pris redan från början för installationen och vi på Polarpumpen står för kontakten med Skatteverket. Det är ditt ansvar att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag.

Läs mer om ROT-avdrag

Teknisk Information

Övrig data    
Allmänt

Allmänt

Rotavdrag   Möjlighet till 30 % - gör ditt val!1
Polarpumpen behöver ditt personnummer och din fastighetsbeteckning.
Tillstånd   Kund ansvarar för att alla nödvändiga tillstånd finns.2
Fotnoter

Fotnoter

1För ROT-avdrag behöver Polarpumpen ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat. Läs mer om vad som gäller för ROT-avdrag här!

2Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på