Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Kunskapsbank luft-vattenvärmepump

Här hittar du information och kunskap runt luft-vattenvärmepumpar. En perfekt källa för dig som gillar att läsa på.

Välja luft-vattenvärmepump

För att välja rätt luft-vattenvärmepump, kan det vara bra att läsa på lite grann. Men självklart kan du även få hjälp, oavsett om du känner för att läsa på mycket eller bara vet att du vill ha en luft-vattenvärmepump. Ring och prata med våra rådgivare (0770-777 600), så får du hjälp att hitta ett system som passar förutsättningarna i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

Dimensioner - Hur stor luft-vatten-värmepump behöver jag? Tester - Vilken modell är bäst? Om husets värmesystem Tappvarmvatten

Förberedelser

Inför installationen, gör installatören ett hembesök. Installatören tar här reda på vad som behövs mer exakt vid installationen. Här kan ni diskutera alla mer tekniska detaljer och fatta de sista besluten, om vad som ska ingå i systemet. Här beslutar du och installatören, om var pumpens innedel och utedel ska placeras. Skulle det mot förmodan visa sig att en luft-vattenvärmepump inte passar i ditt hem, går det att avbryta köpet i det här skedet.

Inför installationen är det nu en hel del som ska förberedas. Du och installatören förbereder er båda på varsitt håll. Installatören ser bl.a. till att allt installationsmaterial finns tillgängligt.

Förbered dig genom att läsa dessa texter:

Hembesök Placering Förberedelser

Ta hand om din luft-vattenvärmepump

När luft-vattenvärmepumpen väl är installerad, behöver den lite uppmärksamhet - ibland. En stor fördel med värmepumpar är att de inte kräver mycket skötsel, men det är bra att veta vad som behövs.

Läs mer:

Handhavande