Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank luft-vattenvärmepump

Här hittar du information och kunskap runt luft-vattenvärmepumpar. En perfekt källa för dig som gillar att läsa på.

Så fungerar det

Så fungerar luft-vattenvärmepumpen och husets värmesystem.

Vilka önskningar har du?

En luft-luftvärmepump erbjuder dig en rad olika funktioner. Trots namnet, gör den mer än bara värmer upp ditt hus. Vilka funktioner är viktiga för dig? Vad ska du tänka på, när du använder olika funktioner? Och vilken produkt ska du välja, för att få just den funktion du vill ha?

Ta hjälp av våra texter:

Om husets värmesystem Tappvarmvatten Så fungerar en luft-vattenvärmepump

Välja luft-vattenvärmepump

vi guidar dig till rätt luft-vattenvärmepump

Hitta din luft-vattenvärmepump

För att välja rätt luft-vattenvärmepump, kan det vara bra att läsa på lite grann. Men självklart kan du även få hjälp, oavsett om du känner för att läsa på mycket eller bara vet att du vill ha en luft-vattenvärmepump. Ring och prata med våra rådgivare (0770-777600) eller efterfråga en offert, så får du hjälp att hitta ett system som passar förutsättningarna i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

Vilken ska jag välja? Energimärkning Dimensioner - Hur stor luft-vatten-värmepump behöver jag? Tester - Vilken modell är bäst? Luft-vattenvärmepump Bäst i Test F-gas

Beräkningar och kalkyler

Beräkningar på luft-vattenvärmepump.

Räkna på luft-vattenvärmepump

Det är en bra idé att räkna på vilken effekt luft-vattenvärmepumpen förväntas ge. Räkna på besparing, förbrukning och återbetalning eller ta hjälp av våra exempelkalkyler.

Ta hjälp av våra texter:

Räkna på luft-vattenvärmepump Kostnad & investering Besparing Elförbrukning & driftskostnad Återbetalningstid Livslängd Om kalkyl Malmö kalkyl Göteborg kalkyl Stockholm kalkyl Östersund kalkyl Kiruna kalkyl

Förberedelser och installation

förberedelser installation av luft-vattenvärmepump

Förbered dig på installation

Inför installationen, gör installatören ofta ett hembesök. Installatören tar här reda på vad som behövs mer exakt vid installationen. Här kan ni diskutera alla mer tekniska detaljer och fatta de sista besluten, om vad som ska ingå i systemet och placering av värmepumpen.

Inför installationen är det nu en hel del som ska förberedas. Du och installatören förbereder er båda på varsitt håll. Installatören ser bl.a. till att allt installationsmaterial finns tillgängligt.

Ta hjälp av våra texter:

Hembesök Kan man installera luft-vattenvärmepump själv? Placering Förberedelser

Ta hand om din luft-vattenvärmepump

Håll koll på trycket om du har en luft-vattenvärmepump

Tips och råd för bästa användning

När luft-vattenvärmepumpen väl är installerad, behöver den lite uppmärksamhet - ibland. En stor fördel med värmepumpar är att de inte kräver mycket skötsel, men det är bra att veta vad som behövs.

Ta hjälp av våra texter:

Handhavande