Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Steg för steg köpguide för luft-vattenvärmepump

Följ vår checklista för en trygg och lyckad installation av din luft-vattenvärmepump. Vi guidar dig genom alla steg, från val av luft-vattenvärmepump till färdig installation.

1. Välj luft-vattenvärmepump

Det är viktigt att du får en luft-vattenvärmepump med lagom kapacitet för ditt hus. Hur kraftig värmepump, som krävs beror på en rad olika förutsättningar som alla behöver tas i beräkning. 

Tips! Om du vill ha en så låg månadskostnad som möjligt ska du satsa på en kraftigare värmepump med hög kapacitet. Ring oss gärna på 0770-777 600 så hjälper vi dig att hitta en passande lösning.

» Välja luft-vattenvärmepump

2. Ta hjälp av våra rådgivare

Med hjälp av en rådgivare kan du göra ett tryggt och hållbart val baserat på mångårig erfarenhet och gedigen kunskap. Våra rådgivare hjälper dig gärna att sätta ihop förslag på lösningar som passar just ditt hus förutsättningar och dina önskemål.

Du når oss på 0770-777 600 eller genom att fylla i vårt offertformulär.

3. Köp din luft-vattenvärmepump

Du kan genomföra ett köp i vår butik på lite olika sätt. Har du fått en offert av våra rådgivare, genomför du köpet direkt via offerten. Våra säljare kan också hjälpa dig att lägga ordern direkt i telefon. Du kan också själv sätta ihop din order och genomföra köpet i vår kassa. 

» Köpinformation

4. Boka in datum för installation med installatör

Efter att du lagt din order hos oss, blir du kontaktad av en installatör med ett preliminärt datum för installation. Om datumet passar accepterar du tiden, annars går det bra att ringa till din installatör och boka in en nya dag.

Får jag installera luft-vattenvärmepump själv?
Det beror på. Vissa luft-vattenvärmepumpar får man inte installera själv, utan det kräva en kyltekniker enligt lag; andra luft-vattenvärmepumpar får man installera själv, men det måste utföras fackmannamässigt.

5. Förbered placering av luft-vattenvärmepump

Att hitta en lämplig placering av luft-vattenvärmepump brukar vara en enkel process, som du självklart får hjälp med av din installatör. Det finns dock vissa aspekter som du som kund behöver ordna med på egen hand, bland annat att säkerställa att det finns ett stabilt och plant underlag till utedelens markstativ.

» Placering

6. Nedmontera befintlig panna eller värmepump

Vid standard-installation: Vid köp av standard installation ingår ej nedmontering och bortforsling av ditt befintliga värmesystem. Det innebär att du som kund ansvarar för att montera ned din gamla värmekälla inför installationen så att installatören kan påbörja inkopplingen av din nya luft-vattenvärmepump direkt. Vattenrören bör pluggas i väntan på installationen.

Vid premium-installation: Vid köp av premium installation ingår nedmontering och bortforsling, beroende på vilket system du har sedan innan. Läs i specifikationen för att se om det system du har idag innefattar nedmontering.

Här kan du läsa mer om våra olika installationer:

» Installation

7. Ta emot leverans

Din nya luft-vattenvärmepump levereras a fraktbolag hem till din tomt. Du blir kontaktad innan leveransen, och behöver säkerställa att det finns plats för leveranser på din tomt.

8. Bär in och placera ny värmepump

Vid standard-installation: Vid köp av standard-installation behöver du som kund ansvara för att din nya luft-vattenvärmepump är placerad på rätt plats innan installationen. Värmepumpens innerdel ska stå i det rum i huset där den ska installeras, och utedelen vid den plats där den ska monteras. En innedel med inbyggd varmvattentank väger vanligen över 100 kg, så det krävs några personer, för att få den på plats.

Vid premium-installation: Köper du premium-installation ingår inbärning av din nya luft-vattenvärmepump. Tänk dock på att förvara din nya värmepump på ett säkert ställe inför installationen, då det kan vara lite tid mellan leverans och installation.

9. Städa och förbered utrymmet

För att installationen ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att du städar utrymmet där installationen ska ske, innan installatören anländer.

Behöver du hjälp?

Självklart kan vi hjälpa dig med fler moment, även om de inte ingår i en vanlig installation. Prata med våra rådgivare vid beställning, så ser vi till att du får den hjälp du behöver, mot en extra kostnad.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Sverige