Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Fotogenkamin

Fotogenkamin är ett smidigt alternativ då du behöver en extra värmekälla i exempelvis sommarstugan eller på uteplatsen. Huset behöver inte ha en skorsten utan det är bara att ställa in kaminen, börja använda och direkt njuta av värmen. Det enda som behövs är fotogen. Dessutom så slipper du veden, röken och askan. Läs mer!Läs mer

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Skorstensfri kamin - smidigt, flexibelt, luktfritt, energieffektivt

Fotogenkaminer kan användas både inomhus och utomhus. Du kan även flytta dem mellan olika rum eller olika byggnader utefter behov. Moderna fotogenkaminer är även nästintill luktfria så du behöver inte dras med fotogendoft, vilket de tidigare varianterna medförde. Du slipper också ved, rök, aska och sot som kommer med vedeldade kaminer. Hugga och stapla ved blir ett minne blott - din enda arbetsinsats blir att köpa en flaska fotogen. Bränsleförbrukningen är endast 1 dl/kW per timme vilket gör dessa värmekaminer mycket energieffektiva.

Värme även vid strömavbrott - en extra trygghet

En fotogenkamin är en trygghet att ha hemma, då du kommer ha tillgång till värme även om det blir strömavbrott. Fotogenkaminer är väl lämpade för att användas i sommarstugor, gäststugor, jaktstugor och i byggnader där el inte finns, samt utomhus på exempelvis uteplatsen. De ger en torr och behaglig värme som driver bort fuktig och kall luft.

Bränsle:

Använd endast fotogen av god kvalitet. Lysfotogenet är mycket brandfarligt, så håll det långt ifrån barn och djur.

Placering av fotogenkaminen

Ställ kaminen på en plan yta utom räckhåll för barn och husdjur. Värmen sprids jämnast i rummet vid placering i mitten av rummet.