Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Fotogenkamin med luktfri förbränning

Fotogenkamin är ett smidigt alternativ då du behöver en extra värmekälla i exempelvis sommarstugan eller på uteplatsen. Huset behöver inte ha en skorsten utan det är bara att ställa in kaminen, börja använda och direkt njuta av värmen. Det enda som behövs är fotogen. Dessutom så slipper du veden, röken och askan. Läs mer!

Skorstensfri kamin - smidigt, flexibelt, luktfritt, energieffektivt

Fotogenkaminer kan användas både inomhus och utomhus. Du kan även flytta dem mellan olika rum eller olika byggnader utefter behov. Moderna fotogenkaminer är även nästintill luktfria så du behöver inte dras med fotogendoft, vilket de tidigare varianterna medförde. Du slipper också ved, rök, aska och sot som kommer med vedeldade kaminer. Hugga och stapla ved blir ett minne blott - din enda arbetsinsats blir att köpa en flaska fotogen. Bränsleförbrukningen är endast 1 dl/kW per timme vilket gör dessa värmekaminer mycket energieffektiva.

Värme även vid strömavbrott - en extra trygghet

En fotogenkamin är en trygghet att ha hemma, då du kommer ha tillgång till värme även om det blir strömavbrott. Fotogenkaminer är väl lämpade för att användas i sommarstugor, gäststugor, jaktstugor och i byggnader där el inte finns, samt utomhus på exempelvis uteplatsen. De ger en torr och behaglig värme som driver bort fuktig och kall luft.

Bränsle

Använd endast fotogen av god kvalitet. Lysfotogenet är mycket brandfarligt, så håll det långt ifrån barn och djur.

Placering av fotogenkaminen

Ställ kaminen på en plan yta utom räckhåll för barn och husdjur. Värmen sprids jämnast i rummet vid placering i mitten av rummet.

Sunwind Fotogenkamin Tosai 241 Fotogenkamin

Sunwind

Fotogenkamin Tosai 241 Fotogenkamin

Energieffektiv

Inom- och utomhusbruk

Luktfri förbränning

2 789 kr

Se priset!

Tillfälligt slut

Du har sett alla 1 produkter