Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Daikin Altherma GEO 3 10kW

bvd-geo3-10

Ta del av CashBack-erbjudandet

Beställ den här varan och få 5000 kr (inkl. moms) tillbaka av Daikin efter installation.

bvd-geo3-10

Daikin Altherma GEO 3 10kW

Artikelnummer: bvd-geo3-10
 • Värmer upp till 250 m²
 • Inverterstyrning
 • Topprestanda

Välj till installation

Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
 • 1 x Altherma GEO 3 10kw
 • 1 x Daikin Madoka Rumspanel 1 990 kr
Läs gällande villkor

* Obligatoriska fält

74900 kr

Från 1,490 kr/månad

Begär offert

Beställningsvara

Beskrivning
Detaljer

Optimal värme med patenterad kompressor

Daikin Altherma Geo 3 är en inverterstyrd bergvärmepump som ger jämn inomhustemperatur året om. Varvtalsstyrningen anpassar automatiskt temperaturen efter husets behov och ger hög besparing. Förutom hög energieffektivitet och topprestanda kommer Altherma Geo 3 med ny uppdaterad design.

Swingkompressor - effektiv värme och mindre slitage

Hemligheten bakom Daikins optimala bergvärmepump är en energieffektiv konstruktion med patenterad swingkompressor, som ger gott om värme efter husets behov. Även vid mycket låga temperaturer klarar kompressorn av att leverera värme utan eltillskott, för ökad energibesparing. Swingkompressorn ger bland annat låga driftkostnader, ett jämnare inomhusklimat samt längre livslängd på din värmepump.

Integrerad rostfri vattentank på 180 liter

I Daikins bergvärmepump finns en inbyggd varmvattenberedare på 180 liter. Genom att bergvärmepumpen utnyttjar överkapaciteten i kompressorns effekt och teknik med slingtank, går det både snabbt och effektivt att producera varmvatten. Tekniken innebär också en mindre risk för knäppningar i elementen, än med andra bergvärmepumpar.

En miljövänlig lösning

Altherma Geo 3 är en grön lösning som tar vara på markens resurser. Det höga SCOP-värdet innebär att du får 5kW värme, av bara 1kW elektricitet. Och förutom energieffektiva komponenter är Geo 3 en av få på marknaden med det miljövänliga köldmediet R32 i sina bergvärmepumpar. Daikin Geo 3 har utmärkts som "Bra val" i Folksams tester. Bra val-loggan innebär att produkten anses som ett bra och hållbart val ur effektivitets-, miljö-, funktion och garantisynpunkt.

Folksam bra val

Brett effektområde som sparar energi

Det höga moduleringsintervallet på 0,85kW - 9,6kW undviker att enheten använder mer el vid start och stoppläge, det sparar energi och gör att värmepumpen passar in i de allra flesta hus.

Ingen risk för nedkylda borrhål

Många äldre bergvärmepumpar har i dagsläget för grunda borrhål för dagens bergvärmepumpar, som tar ut dubbelt så mycket energi jämfört med dem äldre. Många väljer därför en klenare värmepump som kör mer tillskottsvärme för att borrhålet inte ska frysa. Med Daikins värmepump behöver du inte borra djupare hål, eller välja en klenare pump.

Det finns nämligen ingen risk för att energibrunnen blir för kall, som det normalt sett kan göra med andra bergvärmepumpar. Det tack vare den temperaturstyrda köldbäraren som möjliggör en drift även mot grundare borrhål, och ger dig en effektivare anläggning. Om det behövs, kan Altherma Geo 3 reagera på informationen och reducera effekten.

Användarvänlig kontrollpanel

Den digitala kontrollpanelen sitter på bergvärmepumpen, med högupplöst skärm. Där får du snabb översikt över systemet och prestandan. Ställ in parameterna för ditt värmesystem och varmvatten och konfigurera systemet enkelt med snabbguiden. Daikin Eye ser du ovanför panelen, som enkelt och tydligt visar värmepumpens status. Blått betyder att enheten fungerar bra och rött betyder att ett fel har uppstått.

Inbyggd LAN-styrning

Tack vare den inbyggda LAN-styrningen kan du enkelt styra** eller övervaka värmepumpen via en praktisk app.

Utbyte och nybyggnation

Daikin Altherma Geo 3 är lämplig för både utbyte eller renoveringar. Tack vare den höga vattentemperaturen på 65 °C vid utmatning passar enheten med klassiska element. Den går även att kombinera med fläktkonvektorer och golvvärme vid nybyggnation.

Tystgående

Oavsett var du placerar din bergvärmepump är det aldrig roligt med oväsen. Med Daikin Altherma GEO 3 får du en av marknadens tystaste bergvärmepump och du slipper dessutom kompromissa med prestandan. Ljudnivån ligger på låga 28 dB(A), vilket kan jämföras med ljudet från en viskning.

Smidig & enkel installation

Med allt i en och samma enhet blir installationen enkel och smidig. Daikin bergvärmepump är en riktigt favorit bland installatörerna. Rördragningen sitter på bergvärmepumpens ovansida, och elanslutningarna är fördragna. En smidig installation innebär också att vi kan erbjuda ett lägre pris på installationen och att det blir billigare för dig.

18 års trygghet

Med din Altherma Geo 3 kan du känna dig extra trygg tack vare bra garantivillkor. Daikins goda kvalitet gör att de kan erbjuda en heltäckande och lång trygghet för dig som kund. När du köper en bergvärmepump från Daikin ingår det 10 års kompressorgaranti, 3 års garanti samt en 3-årig försäkring. Försäkringen kan förlängas år för år, ända upp till 12 år, vilket ger dig hela 18 års trygghet.

”18

Fler fördelar med Daikin bergvärmepump

 • Utmärkta testresultat
 • Användarvänlig kontrollpanel
 • Brett effektområde
 • Inverterstyrning
 • Miljövänligt köldmedium R32
 • Kompakt och stilren design
 • Högt SCOP-värde
 • Upp till 80 % besparing
 • Klarar sig utan eltillskott ned till -32°C
 • Tyst, går på låga varvtal 90 % av tiden
 • Snabb varmvattenproduktion
 • Kan även användas till jordvärme och sjövärme
 • Upp till 18 års trygghet
 • ** Rumstemperaturen kan endast ändras om kontrollpanelen är installerad som rumsgivare. Endast senaste felkoden kan läsas av. BRP069A62: maskinens mjukvara måste vara ID4562 eller högre samt kontrollpanelen måste vara version V01.15 eller högre. Det är inte möjligt att ansluta LAN adaptern om 2 st. kontrollpaneler finns installerade på maskinen. SG driftslägen: "Fritt arbetande" / "Tvingad AV" / "Rekommenderad PÅ" / "Tvingad PÅ

  Teknisk Information

  Generellt    
  Garanti 3 års garanti + 3 års försäkring (under förutsättning att installation utförs enligt gällande föreskrifter, installationsmanual och görs fackmannamässigt samt att garanti registreras på www.daikingaranti.se.)
  Märke Daikin
  Produkttyp Bergvärmepump
  Värme    
  Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan värma, vid optimala förhållanden.
  Läs mer
  250
  Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
  Läs mer
  kW 9.6
  Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
  Läs mer
  kW 5.5
  Kapacitet (Min.) När man ska värma ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
  Läs mer
  kW 0.85
  Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
  Läs mer
  SCOP (35/55°C) SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den mellersta zonen. Vid framledningstemperatur 35 respektive 55 °C
  Läs mer
  5,4 / 4,2
  SCOP kallt klimat (35/55°C) SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den kalla zonen. Vid framledningstemperatur 35 respektive 55 °C
  Läs mer
  5,7 / 4,3
  COP (0°C, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. 0°C in och +35°C i framledning.
  Läs mer
  4.9
  Vatten till värmesystemet    
  Utgående vattentemperatur (Max. / Min.) Maximal och minimal framledningstemperatur
  °C 15 - 65
  Utgående vattentemp med eltillskott (Max) Maximal och minimal framledningstemperatur till radiatorer och golvvärme, om elpatronen används.
  °C 15 - 60
  Vattencirkulation (Max. / Nom. / Min.) l/min 2.4
  Tappvatten    
  Korrosionsskydd Beroende på vattenkvaliteten bör du välja olika korrosionsskydd. Detta gäller särskilt dig som inte har kommunalt vatten.
  Läs mer
  Rostfritt
  Varmvattenberedare volym Hur stor varmvattenberedare behövs? Ofta räcker 200 l, men har ni badkar och gillar att duscha länge, kan det vara bra med en större tank.
  Läs mer
  l 180
  Temperatur varmvatten (Max.) °C 65
  Energiklass tappvatten Energiklass vid uppvärmning av tappvatten. Skalan går från A+ till G.
  Läs mer
  Tapprofil Tapprofil beror på hur mycket tappvarmvatten värmepumpen / varmvattenberedaren kan producera. Vad som testats vid energimärkningen.
  Läs mer
  L
  Enhet    
  Modell EGSAH10
  Vikt kg 222
  Dimensioner höjd mm 1880
  Dimensioner bredd mm 600
  Dimensioner djup mm 650
  Ljudtrycksnivå dB(a) 23-29-34
  El    
  Strömförsörjning Ø, V, Hz 3-fas, 400, 50
  Rekommenderad säkring A 16
  Elpatron Värmepumpens elpatron hjälper till med uppvärmningen, om värmepumpstekniken inte räcker till.
  kW 1-9*
  Extra information el *kan regleras i 9 steg från 1 till 9 kW
  Köldbärare    
  Arbetsområde temperatur inkommande (Max/Min) °C 30 / -10
  Till Tekniker    
  Anslutning värme mm Cu 22
  Anslutning tappvatten mm Cu 22
  Anslutning köldbärare [mm Cu] 28
  Fråga

  Fråga om denna produkt

  * Obligatoriska fält

  De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

  Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

  Linus, rådgivare.
  0770-777 600
  [email protected]
  Måndag–fredag 08.00–17.00
  Installation

  Installation av bergvärmepump

  Polarpumpen installerar olika sorters bergvärmepumpar i stora delar av Sverige och vi är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp. Därför har vi valt ut installatörer som är professionella och gör fina arbeten. Självklart är de auktoriserade och certifierade enligt svensk standard. Se till att du har koll på vad som ingår i de olika installationerna och välj den som passar dig bäst, samt se vilket ansvar du själv har som kund inför installationstillfället.

  Installation av bergvärmepump med inbyggd tank - utbyte

  Här hittar du information om vår standard- och premiuminstallation för utbyte av bergvärmepump.


  Nyinstallation av enerigbrunn med bergvärmepump inbyggd vvb

  Här hittar du information om vår standard-installation för nyinstallation av bergvärmepump.


  Betalning & Leverans

  Våra betalningsmetoder

  Kortbetalning

  När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

  Förskottsbetalning

  Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

  Svea Ekonomi - faktura

  Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

  Svea Ekonomi - delbetalning

  Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

  Exempel:

  • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
  • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
  • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
  • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
  • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

  Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

  Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

  Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

  Leverans

  Produkten skickas till tomtgräns.

  Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

  Vid avvikande leverans, anges status under köpknappen.

  Andra som har tittat på produkten har också tittat på