Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

NIBE bergvärmepumpar

NIBE är ett välkänt varumärke när det gäller värmepumpar i Sverige. NIBE:s bergvärmepumpar tillhör Sveriges bästa och har därför en given plats i vårt sortiment av kvalitetsvärmepumpar.

Läs mer

Efterfråga offert för NIBE bergvärmepump och installation

Vi säljer idag endast NIBE:s värmepumpar via offert. Fyll i vårt offertformulär, så får du förslag på bergvärmepumpar som passar dig.

Fyll i formuläret, så hör vi av oss angående med en ungefärlig prisbild.

Kontakt

System och installation

Kort om fastigheten

Extra moment

Tänk på att ju mer du fyller i desto lättare blir det för oss att komma med ett förslag som passar husets förutsättningar och dina önskningar.

Kommentarer

* Obligatoriska fält

NIBE med erfarenhet av svensk bergvärme

NIBE har länge arbetat med produkter som genererar värme och har även erfarenhet av att tillverka bergvärmepumpar för det svenska klimatet.

NIBE Uplink internetstyrning

NIBE Uplink ingår som standard på flera av NIBE:s bergvärmepumpar. Med Internetuppkoppling till bergvärmepumpen, får du bättre koll på din uppvärmning. NIBE Uplink finns i tre olika nivåer och NIBE Uplink Bas ingår.

Med NIBE Uplink Bas ingår:

  • aktuell status
  • överblick över uppvärmningen
  • viss historik
  • e-post vid driftsstörning

Om du vill ha lite mer koll på uppvärmningen, kan du köpa till premieumtjänsterna "Historik" eller "Ändra Inställningar".

Få koll på uppvärmningen med NIBE Uplink

Kontroll på uppvärmningen med NIBE Uplink

Vilken bergvärmepump från NIBE passar mig?

Hos NIBE finns en bergvärmepump som passar alla. Vi har även möjlighet att hjälpa dig med modeller, som vi inte presenterar i butiken. Kontakta våra säljare på 0770 - 777 600, om du vill ha hjälp med en annan modell.

NIBE F1126 & F1226 – en enkel modell

NIBE -26 är en passande modell för dig som vill ha en bra bergvärmepump utan att det får kosta för mycket. Modellen innehåller NIBE:s avancerade teknik, men du får inte alla finesser. Exempelvis saknas NIBE Uplink. Att modellen är något enklare, syns på prislappen.

NIBE F1145 & F1245 – en mittemellan modell

NIBE -45 är modellen för dig som inte vill nöja dig med det allra enklaste, men samtidigt inte vill eller kan betala för det allra dyraste. NIBE 1245 fick nästan lika bra resultat i Energimyndighetens test som värstingmodellen F1255 och med det något lägre priset på 45-modellerna kan den ekonomiska vinningen i slutändan faktiskt bli bättre.

Våra modeller:

NIBE 1245 8 kW

NIBE F1155 & F1255 – värstingmodellen

NIBE -55 är modellen för dig som vill ha det allra bästa. Här har NIBE inkluderat allt de har i teknikväg, vilket också resulterade i ett utmärkt testresultat hos Energimyndigheten 2012. Med färgdisplay och NIBE Uplink får du full koll på både resultat och inställningar. NIBE F1155 och F1255 är de enda modellerna från NIBE med energibesparande inverterstyrning.

Värmepump till ytjordvärme, sjövärme eller grundvattenvärme

NIBE:s bergvärmepumpar kan även användas till ytjordvärme (jordvärme, markvärme), sjövärme eller grundvattenvärme. Var man placerar kollektorslangen spelar ingen roll för värmepumpen. Bergvärme är det absolut vanligaste alternativet i Sverige, men även ytjordvärme och sjövärme förekommer i viss utsträckning, särskilt i områden där bergvärme passar mindre bra.

Med eller utan inbyggd varmvattenberedare

Med NIBE bergvärmepumpar får du alltid välja mellan två olika modeller – med eller utan inbyggd varmvattenberedare.

Inbyggd varmvattenberedare: ger en smidigare (billigare) installation och kräver mindre plats. Varmvattenvolymen på 160-180 liter brukar räcka bra i de flesta hem.

Extern varmvattenberedare: ger större flexibilitet; du kan välja en varmvattenberedare med större kapacitet. Bergvärmepumpen är mindre utan inbydd varmvattenberedare och när valet av varmvattenberedare är fritt, kan du hitta en som passar förutsättningarna i hemmet. En extern varmvattenberedare brukar exempelvis vara bra om det är lite lägre i tak. Tänk bara på att installationen blir lite mer omfattande och dyrare.

NIBE - företaget bakom bergvärmepumparna

Med visionen "att skapa hållbara energilösningar i världsklass" tillverkar NIBE en rad olika produkter inom uppvärmning. Koncernen består av tre huvudområden - hem, fastigheter och industri. Koncernen är global och omsätter 11 miljarder kronor. Bergvärmepumpar är alltså bara en liten del utav allt som NIBE sysslar med.

NIBE grundades egentligen redan 1949 i och med att Nils Bernerup grundande företaget Backer Elektro-Värme i Sösdala i Småland. Några år sendare utökades verksamhet genom att NIBE-verken i Markaryd grundades. Det som är NIBE idag - NIBE Industrier AB, skapades 1980, i och med att en grupp anställda köpte Backe Elektro-Värme AB och NIBE-verken. Koncernen står fortfarande med en fot i de småländska skogarna.