Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Daikin
Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Värmer upp till 200 m²
Inverterdrift med swingkompressor
Topprestanda

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

95 900 kr
Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

95 900 kr
Lagervara  - Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 990 kr

Beskrivning

Daikin Altherma Geo 3 är en inverterstyrd bergvärmepump som ger jämn inomhustemperatur året om. Varvtalsstyrningen anpassar automatiskt temperaturen efter husets behov och ger hög besparing. Förutom hög energieffektivitet och topprestanda kommer Altherma Geo 3 med ny uppdaterad design.
Swingkompressor - effektiv värme och mindre slitage
Hemligheten bakom Daikins optimala bergvärmepump är en energieffektiv konstruktion med patenterad swingkompressor, som ger gott om värme efter husets behov. Även vid mycket låga temperaturer klarar kompressorn av att leverera värme utan eltillskott, för ökad energibesparing. Swingkompressorn ger bland annat låga driftkostnader, ett jämnare inomhusklimat samt längre livslängd på din värmepump.

Integrerad rostfri vattentank på 180 liter
I Daikins bergvärmepump finns en inbyggd varmvattenberedare på 180 liter. Genom att bergvärmepumpen utnyttjar överkapaciteten i kompressorns effekt och teknik med slingtank, går det både snabbt och effektivt att producera varmvatten. Tekniken innebär också en mindre risk för knäppningar i elementen, än med andra bergvärmepumpar.

En miljövänlig lösning
Altherma Geo 3 är en grön lösning som tar vara på markens resurser. Det höga SCOP-värdet innebär att du får 5kW värme, av bara 1kW elektricitet. Och förutom energieffektiva komponenter är Geo 3 en av få på marknaden med det miljövänliga köldmediet R32 i sina bergvärmepumpar.

Brett effektområde som sparar energi
Det höga moduleringsintervallet på 0,85kW - 9,6kW undviker att enheten använder mer el vid start och stoppläge, det sparar energi och gör att värmepumpen passar in i de allra flesta hus.

Ingen risk för nedkylda borrhål
Många äldre bergvärmepumpar har i dagsläget för grunda borrhål för dagens bergvärmepumpar, som tar ut dubbelt så mycket energi jämfört med dem äldre. Många väljer därför en klenare värmepump som kör mer tillskottsvärme för att borrhålet inte ska frysa. Med Daikins värmepump behöver du inte borra djupare hål, eller välja en klenare pump. Det finns nämligen ingen risk för att energibrunnen blir för kall, som det normalt sett kan göra med andra bergvärmepumpar. Det tack vare den temperaturstyrda köldbäraren som möjliggör en drift även mot grundare borrhål, och ger dig en effektivare anläggning. Om det behövs, kan Altherma Geo 3 reagera på informationen och reducera effekten.

Användarvänlig kontrollpanel
Den digitala kontrollpanelen sitter på bergvärmepumpen, med högupplöst skärm. Där får du snabb översikt över systemet och prestandan. Ställ in parameterna för ditt värmesystem och varmvatten och konfigurera systemet enkelt med snabbguiden. Daikin Eye ser du ovanför panelen, som enkelt och tydligt visar värmepumpens status. Blått betyder att enheten fungerar bra och rött betyder att ett fel har uppstått.

Inbyggd LAN-styrning
Tack vare den inbyggda LAN-styrningen kan du enkelt styra* eller övervaka värmepumpen via en praktisk app.

Utbyte och nybyggnation
Daikin Altherma Geo 3 är lämplig för både utbyte eller renoveringar. Tack vare den höga vattentemperaturen på 65 °C vid utmatning passar enheten med klassiska element. Den går även att kombinera med fläktkonvektorer och golvvärme vid nybyggnation.

Tystgående
Oavsett var du placerar din bergvärmepump är det aldrig roligt med oväsen. Med Daikin Altherma GEO 3 får du en av marknadens tystaste bergvärmepump och du slipper dessutom kompromissa med prestandan. Ljudnivån ligger på låga 28 dB(A), vilket kan jämföras med ljudet från en viskning.

Smidig & enkel installation
Med allt i en och samma enhet blir installationen enkel och smidig. Daikin bergvärmepump är en riktigt favorit bland installatörerna. Rördragningen sitter på bergvärmepumpens ovansida, och elanslutningarna är fördragna. En smidig installation innebär också att vi kan erbjuda ett lägre pris på installationen och att det blir billigare för dig.

18 års trygghet
Med din Altherma Geo 3 kan du känna dig extra trygg tack vare bra garantivillkor. Daikins goda kvalitet gör att de kan erbjuda en heltäckande och lång trygghet för dig som kund. När du köper en bergvärmepump från Daikin ingår det 10 års kompressorgaranti, 3 års garanti samt en 3-årig försäkring. Försäkringen kan förlängas år för år, ända upp till 12 år, vilket ger dig hela 18 års trygghet.

Fler fördelar med Daikin bergvärmepump
- Utmärkta testresultat
- Användarvänlig kontrollpanel
- Brett effektområde
- Inverterstyrning
- Miljövänligt köldmedium R32
- Kompakt och stilren design
- Högt SCOP-värde
- Upp till 80 % besparing
- Klarar sig utan eltillskott ned till -32°C
- Tyst, går på låga varvtal 90 % av tiden
- Snabb varmvattenproduktion
- Kan även användas till jordvärme och sjövärme
- Upp till 18 års trygghet

*Rumstemperaturen kan endast ändras om kontrollpanelen är installerad som rumsgivare. Endast senaste felkoden kan läsas av. BRP069A62: maskinens mjukvara måste vara ID4562 eller högre samt kontrollpanelen måste vara version V01.15 eller högre. Det är inte möjligt att ansluta LAN adaptern om 2 st. kontrollpaneler finns installerade på maskinen. SG driftslägen: "Fritt arbetande" / "Tvingad AV" / "Rekommenderad PÅ" / "Tvingad PÅ

Dokument

Teknisk information

VarumärkeDaikin
Art.Nr.EGSAH06
TypBergvärmepump
Energieffektivitet VarmluftA+++
Spänning400 V
Anslutning El3-fas
Anslutning Vatten22 mm Cu
Deklarerad TapprofilL
Tillverkarens Art.Nr.EGSAH06
Säkring16 A
Djup650 mm
Vätskedynamisk EffektivitetklassA+
Max Värmekapacitet8 kW
Min Värmekapacitet0,85 kW
Värmekapacitet Nominell3,3 kW
Uppvärmningsyta200 m2
Höjd1880 mm
Tillverkargaranti3 år
Utgående vattentemperatur15 - 65 °C
SCOP Kallt Klimat 35/55°C5,7 / 3,9
SCOP Värde Medeltemp5,5 / 4,0
Ljudnivå23-26-29 dBa
Temperatur65 °C
Vikt222 kg
Bredd600 mm
Volym180 l