Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Billig frånluftsvärmepump

För dig som söker en billig frånluftsvärmepump finns det många lösningar. I vissa fall är det kanske bättre att välja en annan värmekälla och komplettera med ett frånluftsaggregat, för att få en så billig lösning som möjligt i längden.

Hur väljer jag en billig frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump är ofta ett energismart alternativ för hushåll med ett något lägre värmebehov. Ju högre ditt behov av värme är, desto sämre energieffektivitet kommer du få med en frånluftsvärmepump eftersom kapaciteten är något begränsad jämfört med värmepumpar som använder andra värmekällor.

Om det är en billig lösning du vill åt, kan det därför vara ett smartare val att välja en luft-vattenvärmepump, eller en bergvärmepump, med ett kompletterande frånluftsaggregat. Den initiala kostnaden kommer dock bli högre med dessa alternativ, men energibesparingen blir större i längden.

NIBE F370

F370 - NIBE

  • Värmer upp till 200 m²
  • Perfekt till utbyte
  • Enkelt handhavande

1 45990 kr

I lager

Om du inte vill, eller kan, investera i en luft-vattenvärmepump eller bergvärme, finns det många andra faktorer som hjälper dig få en så billig frånluftsvärmepump som möjligt.

1. Välj en frånluftsvärmepump med tillräckligt hög kapacitet för ditt värmebehov

En underdimensionerad frånluftsvärmepump kommer få en onödigt hög energiförbrukning, och kommer höja dina energikostnader. Välj hellre en något kraftigare värmepump, än en mindre som behöver jobba på full kapacitet.

2. Välj en frånluftsvärmepump från ett mindre välkänt varumärke

Många gånger erbjuder mindre etablerade tillverkare produkter som håller lika hög kvalitet som de allra största tillverkarna.

3. Välj en frånluftsvärmepump med smarta och energibesparande funktioner

En uppkopplad frånluftsvärmepump ger dig en större överblick över din energiförbrukning, och gör det möjligt för dig att styra värmepumpen från distans. En sådan lösning kan underlätta hanteringen av ditt värmesystem, och kan leda till minskade driftkostnader i längden.

4. Ta hjälp av en expert på frånluftsvärmepumpar

Om det är en så ekonomiskt hållbar lösning som möjligt du vill ha, rekommenderar vi att du tar hjälp av en expert. Ibland kan man göra val som påverkar den initiala investeringskostnaden, men som har ekonomiska påföljder i längden. Våra rådgivare har gott om erfarenhet om att ta fram kompletta värmesystem för många olika typer av hem och budgetar. Kontakta oss på 0770-777600, så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen för just dig!