Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Installation av frånluftsvärmepump

Här hittar du information som rör själva installationen av frånluftsvärmepumpen. Läs på så att du vet hur allt går till och vad du behöver tänka på inför installationen.

Välj installation på frånluftsvärmepumpen

Om du vill köpa en frånluftsvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje frånluftsvärmepump. Nedan kan du läsa på om du vill få bättre koll på vad som ingår i installationen.

Vi installerar i nästan hela Sverige

Vi installerar främst frånluftsvärmepumpar i södra Sverige, men har även möjlighet att hjälpa dig som bor längre norrut med installationer. Kontakta våra rådgivare på 0770-777 600 och ta reda på om vi kan hjälpa dig på din ort.

Vi installerar frånluftsvärmepumpar på orter såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Linköping, Jönköping, Helsingborg, Gävle, Karlstad, Halmstad, Växjö och Borlänge, men installerar självklart även på mindre orter i hela landet. Även om vi främst installerar i södra Sverige, har vi möjlighet att hjälpa till även i Norrland. Hör av dig så får du veta möjligheterna där du bor!

Tidsåtgång

Räkna med att det kan ta en dag att installera frånluftsvärmepumpen i ditt hus, men kontrollera med din installatör för att få mer exakta uppgifter för förutsättningarna i ditt hus.

Tidsåtgången vid installationen beror i stor utsträckning på förutsättningarna i huset. Oftast installerar man en frånluftsvärmepump, som ersättning för en tidigare modell eller i ett nybygge. I båda fallen är huset oftast väl förberett, men vid utbyte beror det även på de aktuella modellerna och deras utformning.

Placering

Frånluftsvärmepumpen placeras vanligen undanskymt i en tvättstuga, ett pannrum, förråd eller dylikt. Det viktiga är att man ska kunna koppla den till husets vattenburna värmesystem, el och ventilationssystemet. Det måste finnas en golvbrunn i samma rum som frånluftsvärmepumpen.

Åverkan på hus och trädgård

Frånluftsvärmepumpen ger en minimal påverkan på hus och trädgård och kräver ingen utedel som luftvärmepumparna eller borrhål som bergvärmen. Ofta kan man välja till en liten sensor, som placeras utomhus, för att frånluftsvärmepumpen enklare ska kunna anpassa sig efter de aktuella temperaturförhållandena.

Hjälpa till vid installationen

Vid installationen är det egentligen installatören som arbetar, men du får räkna med att hjälpa till vid eventuella lyft. Om du inte har möjlighet att hjälpa till, kan det krävas ytterligare en person på plats, så det är viktigt att du meddelar detta innan.

Efter installationen

När man installerar en ny värmekälla till vattenburen värme behöver systemet luftas ordentligt och eventuellt vid flera tillfällen. Det brukar också behövas en mer regelbunden filterrengöring i början, då installationen kan få slam och avlagringar i systemet att röra på sig. Du kan sedan trappa ned filterrengöringen efter hand.

Här hittar du mer information:

» Handhavande

» Klicka här för att se vårt utbud av frånluftsvärmepumpar!

Du har sett alla 4 produkter