Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
När passar det med frånluftsvärmepump?
När passar det inte med frånluftsvärmepump?
Är ett frånluftsaggregat ett bättre alternativ?

När passar en frånluftsvärmepump?

Frånluftsvärmepumpen kräver en del förutsättningar. Samtidigt finns det också omständigheter då frånluftsvärmepumpen passar mycket bra.

En frånluftsvärmepump passar särskilt bra...

Till vattenburen uppvärmning
Till mekanisk frånluft
När du vill återvinna energi
När du vill spara pengar
När du värnar om din och familjens hälsa

Frånluftsvärmepump till vattenburen uppvärmning

Frånluftsvärmepumpen passar till vattenburen uppvärmning. Om du istället vill återvinna värme till luft, bör du välja en ventilationsvärmeväxlare. Olika vattenburna värmesystem passar olika bra ihop med vattenburen uppvärmning.

» Läs mer om husets vattenburna uppvärmningssystem

Frånluftsvärmepump värmer tappvarmvatten

Frånluftsvärmepumpen ger inte bara vattenburen uppvärmning utan också tappvarmvatten. Frånluftsvärmepumpen hämtar energi från frånluften, alltså luften som ska ventileras ut och överför den till vatten - både tappvarmvatten och vattenburen uppvärmning.

» Läs mer om tappvarmvatten med frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepump passar mekanisk frånluft

Frånluftsvärmepumpar kräver mekanisk frånluft. Frånluften måste mekaniskt föras till frånluftsvärmepumpen, som sedan återvinner värmen innan den nu kalla ventilationsluften ventileras ut.

» Läs mer om husets ventilationssystem

Frånluftsvärmepump - för den miljövänlige

Frånluftsvärmepumpen är ett gott alternativ för den som bryr sig om vår miljö. Frånluftsvärmepumpen erbjuder dig en möjlighet att återvinna energi. Genom att minska din energiförbrukning, bidrar du till en bättre miljö.

Frånluftsvärmepump för den ekonomiske

Genom att spara energi, kan du också minska dina omkostnader för att värma huset och tappvarmvattnet. Det är inte alltid man kan spara pengar, samtidigt som man bidrar till en bättre miljö.

Frånluftvärmepump till den hälsomedvetne

Frånluftsvärmepumpen är också ett hälsosamt val. Med en frånluftsvärmepump får du god ventilation, vilket är grunden för en god hälsa hos familjen. God ventilation håller dessutom fuktproblem borta, som också kan ge allvarliga problem med hälsan.

Är ett frånluftsaggregat ett bättre alternativ?

Om det är hög energibesparing och förbättrad ventilation du är ute efter, kan ett frånluftsaggregat vara ett bättre alternativ än att investera i en ny frånluftsvärmepump.

Ett frånluftsaggregat är i princip samma sak som en frånluftsfläkt, som fläktar ut din inomhusluft med hjälp av en mekaniskt styrd fläkt. Frånluftsaggregatet går att kombinera tillsammans med en mer hållbar och energieffektiv värmekälla som en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump för att skapa ett optimalt luftflöde samtidigt som du sänker kostnaderna för din uppvärmning.

En frånluftsvärmepump har sämre energieffektivitet när ditt värmebehov är stort, vilket leder till att kostnaderna för din uppvärmning går upp när du behöver mer värme. Vid ett sådant tillfälle är det oftast bättre att välja en kompressorstyrd värmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt hus och ditt värmebehov, och komplettera med ett frånluftsaggregat för en kontrollerad frånluftsventilation.

» Till frånluftsaggregat

Välj rätt frånluftsvärmepump till ditt hus