Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Installation av frånluftsvärmepump

Här hittar du information som rör själva installationen av frånluftsvärmepumpen. Läs på så att du vet hur allt går till och vad du behöver tänka på inför installationen. Läs mer

Välj installation på frånluftsvärmepumpen

Om du vill köpa en frånluftsvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på de enskilda produkterna för våra frånluftsvärmepumpar.

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

Vi hjälper dig med installationen

En frånluftsvärmepumpsinstallation ska skötas av en fackman och vi hjälper dig gärna. Hos oss kan du beställa både frånluftsvärmepump och installation. Kontakta våra rådgivare på 0770-777 600 eller fyll i vår offertförfrågan, så återkommer vi med förslag.

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Vi installerar i nästan hela Sverige

Vi installerar främst frånluftsvärmepumpar i södra Sverige, men har även möjlighet att hjälpa dig som bor längre norrut med installationer. Kontakta våra rådgivare på 0770 - 777 600 och ta reda på om vi kan hjälpa dig på din ort.

Vi installerar frånluftsvärmepumpar på orter såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Linköping, Jönköping, Helsingborg, Gävle, Karlstad, Halmstad, Växjö och Borlänge, men installerar självklart även på mindre orter i hela landet. Även om vi främst installerar i södra Sverige, har vi möjlighet att hjälpa till även i Norrland. Hör av dig, så får du veta möjligheterna på din ort!

Rotavdrag

Installation av frånluftsvärmepump omfattas av rotavdraget. Rotavdraget gäller för den delen av installationskostnaden som är arbetskostnad. Man kan också räkna med ett schablonbelopp, där 30 % (för luftvärmepumpar) av den totala kostnaden räknas som arbetskostnad och det är på den summan du får rotavdrag. Schablonbeloppet får endast användas vid nyinstallation, inte utbyte.

Läs mer om detta:

Rotavdrag

Tidsåtgång

Räkna med att det kan ta en dag att installera frånluftsvärmepumpen i ditt hus, men kontrollera med din installatör för att få mer exakta uppgifter för förutsättningarna i ditt hus.

Tidsåtgången vid installationen beror i stor utsträckning på förutsättningarna i huset. Oftast installerar man en frånluftsvärmepump, som ersättning för en tidigare modell eller i ett nybygge. I båda fallen är huset oftast välförberett, men vid utbyte beror det även på de aktuella modellerna och deras utformning.

Placering

Frånluftsvärmepumpen placeras vanligen undanskymt i en tvättstuga, ett pannrum, förråd eller dylikt. Det viktiga är att man ska kunna koppla den till husets vattenburna värmesystem, el och ventilationssystemet. Det måste finnas en golvbrunn i samma rum som frånluftsvärmepumpen.

Åverkan på hus och trädgård

Frånluftsvärmepumpen ger en minimal påverkan på hus och trädgård och kräver ingen utedel som luftvärmepumparna eller borrhål som bergvärmen. Ofta kan man välja till en liten sensor, som placeras utomhus, för att frånluftsvärmepumpen enklare ska kunna anpassa sig efter de aktuella temperaturförhållandena.

Förberedelser

Inför installationen är det vissa förberedelser som både du och installatören måste utföra.

Här kan du läsa vidare:

Förberedelser

Hjälpa till vid installationen

Vid installationen är det egentligen installatören som arbetar, men du får räkna med att hjälpa till vid eventuella lyft. Om du inte har möjlighet att hjälpa till, kan det krävas ytterligare en person på plats, så det är viktigt att du meddelar detta innan.

Efter installationen

När man installerar en ny värmekälla till vattenburen värme behöver systemet luftas ordentligt och eventuellt vid flera tillfällen. Det brukar också behövas en mer regelbunden filterrengöring i början, då installationen kan få slam och avlagringar i systemet att röra på sig. Du kan sedan trappa ned filterrengöringen efter hand.

Här hittar du mer information:

Handhavande

Klicka här för att se vårat utbud av frånluftsvärmepumpar!