Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank för frånluftsvärmepumpar

Här hittar du information om frånluftsvärmepumpar - allt från hur husets värmesystem är uppbyggt till hur du tar hand om din frånluftsvärmepump.

Frånluftsvärmepumpen och huset

Frånluftsvärmepumpen och huset

Så fungerar det

Det första du behöver göra, är att ta reda på om frånluftsvärmepump passar hemma hos dig. Generellt passar en denna värmepump om du har mekanisk frånluft och ett vattenburet värmesystem i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

Frånluftsvärmepump och huset Om husets värmesystem Att tänka på med tappvarmvatten Om husets ventilationssystem Vad är en frånluftsvärmepump och hur fungerar den? Passar en frånluftsvärmepump?

Välja frånluftsvärmepump

Hitta din frånluftsvärmepump

Hitta din frånluftsvärmepump

Det är viktigt att du köper en värmepump med tillräcklig kapacitet. Vid köp av tekniska produkter kan även testresultat vara en bra källa till kunskap inför ett köp. Ring och prata med våra rådgivare (0770-777600) eller efterfråga en offert, så får du hjälp att hitta ett system som passar förutsättningarna i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

Välja frånluftsvärmepump Dimensionering av frånluftsvärmepump Tester av frånluftsvärmepumpar Fördelar och nackdelar med frånluftsvärmepump Energimärkning

Beräkningar och kalkyler

Så mycket kostar det att ha en frånluftsvärmepump

Räkna på frånluftsvärmepump

Det är en bra idé att räkna på vilken effekt frånluftsvärmepumpen förväntas ge. Räkna på besparing, förbrukning och återbetalning.

Ta hjälp av våra texter:

Räkna på frånluftsvärmepump Kostnad och investering med frånluftsvärmepump Så mycket kan du spara med en frånluftsvärmepump Elförbrukning Återbetalningstid

Dags för installation

Dags för installation av frånluft

Förbered dig på installation

Inför installationen gör din installatör vissa förberedelser och du som kund behöver också se till att allt är förberett inför installationen.

Ta hjälp av våra texter:

Om Rot-avdraget Förberedelser inför installation Installation av frånluftsvärmepump

Börjar det bli dags för byte?

Dags att byta frånluftsvärmepump

Byta frånluftsvärmepump

Ibland måste man byta ut sin frånluftsvärmepump. Livslängden för en frånluftsvärmepump brukar generellt vara 15 år. Om du tar hand om din pump på rätt sätt och servar den regelbundet håller den längre.

Ta hjälp av våra texter:

Dags att byta frånluftsvärmepump? Livslängd

Skötsel av frånluftsvärmepump

Håll koll på trycket om du har en frånluftsvärmepump

Tips och råd för bästa användning

När frånluftsvärmepumpen väl är installerad, behöver den lite uppmärksamhet - ibland. En stor fördel med värmepumpar är att de inte kräver mycket skötsel, men det är bra att veta vad som behövs.

Ta hjälp av våra texter:

Handhavande Frånluftsvärmepump och braskamin