Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Kunskapsbank för frånluftsvärmepumpar

Här hittar du information om frånluftsvärmepumpar - allt från hur husets värmesystem är uppbyggt till hur du tar hand om din frånluftsvärmepump.

Frånluftsvärmepumpen och huset

Det första du behöver göra, är att ta reda på om frånluftsvärmepump passar hemma hos dig. Generellt är frånluftsvärmepumpen ett gott val om du har mekanisk frånluft och ett vattenburet värmesystem i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

Om husets värmesystem Att tänka på med tappvarmvatten Om husets ventilationssystem Passar en frånluftsvärmepump?

Byta frånluftsvärmepump

Många frågar sig när det är dags att byta ut en befintlig frånluftsvärmepump; vi går igenom vad som är bra att tänka på.

Läs mer:

Dags att byta frånluftsvärmepump?

Välja frånluftsvärmepump

Vill du ha hjälp att hitta en frånluftsvärmepump som passar dig, kan du självklart efterfråga en offert, då hjälper våra experter dig att hitta en pump som passar till ditt hus.

Det är viktigt att du köper en värmepump med tillräcklig kapacitet. Genom att göra detta kommer ni alltid ha tillgång till värme och tillräckligt med varmvatten. Vid köp av tekniska produkter kan även testresultat vara en bra källa till kunskap inför ett köp.

Ta hjälp av våra texter:

Offertförfrågan för frånluftsvärmepump Dimensioner Tester av frånluftsvärmepumpar

Dags för installation

Inför installationen gör din installatör vissa förberedelser och du som kund behöver också se till att allt är förberett inför installationen.

Mer information inför installation:

Om Rot-avdraget Förberedelser inför installation Installation av frånluftsvärmepump