Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Panasonic 50L Bufferttank

Panasonic
50L Bufferttank

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

7 990 kr
Panasonic 50L Bufferttank

50L Bufferttank

7 990 kr
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Panasonic 50L Bufferttank - Optimera din luft-vattenvärmepump - Med en bufferttank från Panasonic kan du se till att din luft-vattenvärmepump och husets värmesystem kan samarbeta så bra som möjligt. Med en bufferttank undviker du susande ljud och knäppningar, och möjligheten att få en bättre besparing.
När är det bra med en bufferttank?
Golvvärme: Om du har golvvärme rekommenderar vi starkt att du även låter installera en bufferttank, för att få ett jämnare flöde i golvvärmeslingan.
Ett-rörssystem: Om du har radiatorer i ett så kallat ett-rörssystem bör du ha en bufferttank.

Har jag ett "ett-rörssystem"?
Ett rörssystem är vanliga i äldre hus, via länken nedan kan du få veta hur du tar reda på vilket system du har i ditt hus.

Större besparing med bufferttank
Luft-vattenvärmepumpar fungerar bäst om skillnaden mellan inlopps- och utloppstemperatur inte är för stor. I värsta fall tar värmepumpen hjälp av den inbyggda elpatronen för att få upp värmen på vattnet. Ju mer värmepumpen använder elpatronen, desto mindre energi kan du spara. En bufferttank kan hjälpa till att få en lagom skillnad mellan inlopps- och utloppstemperatur.

Husets värmesystem kan begränsa din luft-vattenvärmepump
Traditionella värmekällor såsom elpanna, oljepanna och vedpanna är riktigt lönsamma med stora skillnader i inlopps-temperatur och utloppstemperatur. De vattenburna systemen som byggdes när dessa värmekällor var vanliga, är ofta anpassade efter dessa värmekällor med mycket höga framledningstemperaturer. Om du har ett sådant system och byter till en modern luft-vattenvärmepump kan det bli lite problem med samarbetet. Det är detta bufferttanken kan hjälpa dig med.

Slipp oljud från radiatorerna
Men en bufferttank minskar du risken för knäppningar och susningar i radiatorerna. Knäppningar uppstår när temperaturen i systemet ändras snabbt. Bufferttanken säkerställer en jämn temperatur ut till husets vattenburna uppvärmningssystem och knäppningar undviks. Susningar i elementen uppstår när cirkulationspumpen måste jobba på max, vilket bufferttanken kan hjälpa till att förhindra.

Jämnare uppvärmning
Värmepumpar växlar vanligtvis mellan att värma vatten som skickas ut i husets uppvärmningssystem och vatten som skickas ut i kranarna. Med bufferttank har du värme till huset, även när luft-vattenvärmepumpen värmer tappvatten och kan på så vis undvika dippar i uppvärmningen.

Fler fördelar
- Spara mer med luft-vattenvärmepump
- Undvik att köra cirkulationen på max
- Jämnare uppvärmning
- Undvik knäppningar och susningar i elementen

Teknisk information

VarumärkePanasonic
Art.Nr.PAW-BTANK50L-2
FärgVit
TypBuffertank
Djup435 mm
Höjd615 mm
Vikt17 kg
Bredd435 mm
RSK-nr6465986
EAN-nr4010869357678