Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

Olika typer av varmvattenberedare

Ordet varmvattenberedare används för en rad olika typer av produkter. De har olika sätt att producera och lagra värme, och har dessutom olika användningsområden.

Elvarmvattenberedare

En elvarmvattenberedare värmer tappvatten med direktverkande el. Dagens elvarmvattenberedare är mycket energisnåla och välisolerade.

Till elvarmvattenberedare

Varmvattenvärmepumpar

En varmvattenvärmepump ger varmt tappvatten med hjälp av energisparande värmepumpsteknik. Ett perfekt alternativ för dig med direktverkande el i huset.

Till varmvattenvärmepumpar

Ackumulatortankar

En ackumlatortank lagrar värme från en extern värmekälla, men kan även se till att du alltid har tillräckligt med värme med hjälp av en inbyggd elpatron.

Till ackumulatortankar

Arbetstankar

En arbetstank underlättar samarbetet mellan din värmekälla och ditt vattenburna uppvärmningssystem, på så vid kan du få ut extra mycket värme från systemet och slippa ojämna temperaturer och knäppningar i radiatorerna.

Till arbetstankar

Varmvattenberedare med solslinga

Med hjälp av en solslinga till varmvattenberedaren eller ackumulatortanken kan du utnyttja energisnål solvärme som komplement. Under soliga dagar får du extra värme med minimal energiförbrukning.

Till varmvattenberedare och ackumulatortankar med solslinga