Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Ackumulatortank för lagring av varmvatten

Med en bra ackumulatortank kan du få ut mer av din uppvärmning. Ackumulatortanken står för lagringen av värme och med en effektiv lagring går det åt mindre energi. Här hittar du våra ackumulatortankar som exempelvis passar till våra värmepumpar.

Ackumulatortank - För lagring av värme

En ackumulatortank används för att lagra värme från en extern värmekälla. De flesta värmekällorna producerar ofta olika mycket värme vid olika tidpunkter. I ackumulatortanken lagras värmen då värmekällan producerar mer än vad som behövs, så att värmen kan portioneras ut i huset efter behov.

Inbyggd elpatron ger alltid värme

Med hjälp av en inbyggd elpatron kan du vara säker på att det alltid finns tillräcklig med värme. Om värmen från värmekällan inte räcker till under exempelvis riktigt kalla vinterdagar, kan den inbyggda elpatronen se till att det alltid finns tillräckligt med varmt vatten i huset.

Värmepump med intern eller extern ackumultortank?

Värmepumpar som ger vattenburen uppvärmning finns i två olika modeller. Den ena sorten har en inbyggd ackumulatortank och den andra sorten kräver en extern ackumulatortank. Här hittar du ackumulatortankar om den värmepumpsmodell du vill köpa kräver en extern ackumulatortank.

Fördelen med en intern ackumulatortank är att detta ger en enklare installation och att ackumulatortank och värmepump är utvecklade tillsammans vilket gör att de fungerar mycket bra ihop.

Fördelen med en extern ackumulatortank är att du är friare att välja en ackumulatortank med mått och egenskaper, som passar just dina behov.

Kunskapsbanken

I vår kunskapsbank för ackumulatortankar hittar du matnyttigt innehåll vare sig du letar efter eller redan har en ackumulatortank. Här kan du läsa på inför köp, få hjälp att hitta en produkt som passar dig, men också få tips och råd kring användning.

» Läs mer i vår kunskapsbank om ackumulatortankar

Nibe VPB S200 Ackumulatortank

Leveranstid 14-16 veckor

Bosch STH 500 Ackumulatortank

Bosch

STH 500 Ackumulatortank

500 L

Varmvattenbuffert

2 st anslutningar

11 079 kr

Tillfälligt slut

Bosch STH 300 Ackumulatortank

Bosch

STH 300 Ackumulatortank

300 L

Varmvattenbuffert

2 st anslutningar

9 559 kr

Tillfälligt slut

Bosch STH 302 Ackumulatortank

Bosch

STH 302 Ackumulatortank

300 L

Varmvattenbuffert

Varmvattenslinga CU22

18 849 kr

Tillfälligt slut

Du har sett alla 7 produkter

Populära filtreringar