Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Vad kostar det att ladda bilen hemma?

Att ladda din elbil hemma är betydligt billigare än att ladda vid offentliga laddningsstationer och kommer därmed alltid löna sig.

Så räknar du ut priset för att ladda bilen hemma

För att få fram kostnaden för att ladda din bil hemma ska du multiplicera ditt elpris med bilens batteristorlek, då får du fram totalkostnaden för en full tank.

Så mycket kostar det att ladda bilen med laddbox hemma

Om du har en elbil med en batterikapacitet på 40 kWh och ditt elpris ligger på 1,5 kr/kWh betyder det att en full laddning kostar 60 kronor.Priset kommer variera beroende på batteriets storlek och ditt nuvarande elavtal.

Mängden el som förbrukas under körning varierar, men en generell siffra ligger mellan 1 till 2,5 kWh per mil.

Elavtalet gör störst skillnad

För att ladda så billigt som möjligt bör du se över ditt nuvarande elavtal. Men oavsett vad ditt pris ligger på nu kommer du dock alltid att komma undan billigare genom att ladda hemma än vid offentliga laddstationer där priserna varierar.

Så sparar du pengar på inköp och installation av din laddbox

Köper du din laddbox hos oss tillsammans med installation kan du få avdrag på 50 % av den totala summan. Avdraget sköter vi vid faktureringen som en del av det nya avdraget för grön teknik. Du slipper ansöka om avdrag i efterhand och betalar mindre redan från start.

Läs mer:

Installation av laddbox med avdrag