Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Elsäkerhet
Välja laddbox
Installation

Ladda elbil hemma - så gör du

Genom att ladda din elbil hemma får du den mest effektiva och billiga laddningen för din elbil eller laddhybrid. Laddningen blir dessutom smidigare. Men det är viktigt att du har rätt utrustning för uppgiften.

Vad behövs för att jag ska kunna ladda elbilen hemma?

Allt du behöver för att kunna ladda ditt fordon hemma är tillgång till framdragen el och en laddstation. En laddbox är billigare i inköp och installation än en laddstolpe och ger dig effektiv och fullt tillräcklig laddning dygnet runt.

Tillgång till el och en laddstation är allt du behöver för att ladda säkert och effektiv hemma.

 

Steg 1 - El

För att laddningen ska bli så smidig som möjligt bör din laddstation installeras intill den plats där du parkerar din bil. Om du bor i småhus eller villa är uppfarten eller garaget en bra utgångspunkt. Laddningen ska ske i en särskild laddstation som kan utstå den belastning som längre laddning innebär. Ett vanligt vägguttag, så kallat schuko-uttag, är inte optimerat för denna typ av laddning och kan snabbt överbelastas och innebära brandrisk.

Bor du i småhus eller villa har du högst troligtvis allt du behöver för att installera en laddbox nära din parkerade bil, köper du laddbox med installation hos Polarpumpen får du all hjälp du behöver av oss för att se till att laddningen blir säker.

Steg 2 - Välj laddbox

Nästa steg är att välja rätt laddbox för ditt behov. Laddboxens kapacitet och effekt avgör hur snabbt du kan ladda din bil. Normalt räcker det med så kallad normalladdning som innebär att din bil blir fulladdad på ungefär 8 till 25 timmar beroende på bilens batteristorlek och effekten på din laddbox. Normalladdning är det bästa alternativet för dig som parkerar och laddar din bil under en längre period, exempelvis under natten.

Läs mer:

» Vanliga frågor och svar om att välja laddbox

Steg 3 - Fixa installation

När du valt din laddbox är det dags för installation. Om du vill ta del av bidraget för laddbox på 50 % av den totala kostnaden måste du köpa installationen tillsammans med laddboxen. Installationen tar sällan mer än några timmar och måste utföras av en certifierad elektriker.

Se hur det kan gå till, när du köper laddbox med installation via Polarpumpen.

Få helhetslösning vid köp från Polarpumpen

Hos Polarpumpen får du hjälp från inköp till färdig installation med hjälp av en kunnig och certifierad installatör. Du får en helhetslösning och fullt avdrag för ditt inköp redan vid köptillfället om du är berättigad biståndet. Avdraget står vi för, så att du slipper ansöka om pengarna på egen hand.

Läs mer, eller beställ din installation här:

» Installation av laddbox

Välj en laddbox och få trygg laddning direkt från hemmet, för lägre priser