Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Kostnad med laddbox
Spartips: spara 50 % när du köper laddbox

Vad kostar det att ladda bilen hemma?

Att ladda din elbil hemma är betydligt billigare än att ladda vid offentliga laddningsstationer och kommer därmed alltid löna sig.

 Så räknar du ut priset för att ladda bilen hemma

För att få fram kostnaden för att ladda din bil hemma ska du multiplicera ditt elpris med bilens batteristorlek, då får du fram totalkostnaden för en full tank. Mängden el som förbrukas under körning varierar, men en generell siffra ligger mellan 1 till 2,5 kWh per mil.

Om du har en elbil med en batterikapacitet på 40 kWh och ditt elpris ligger på 1,5 kr/kWh betyder det att en full laddning kostar 60 kronor.Priset kommer variera beroende på batteriets storlek och ditt nuvarande elavtal.

 

Elavtalet gör störst skillnad

För att ladda så billigt som möjligt bör du se över ditt nuvarande elavtal. Men oavsett vad ditt pris ligger på nu kommer du dock alltid att komma undan billigare genom att ladda hemma än vid offentliga laddstationer där priserna varierar.

Så sparar du pengar på inköp och installation av din laddbox

Köper du din laddbox hos oss tillsammans med installation kan du få avdrag på 50 % av den totala summan. Avdraget sköter vi vid faktureringen som en del av det nya avdraget för grön teknik. Du slipper ansöka om avdrag i efterhand och betalar mindre redan från start.

Läs mer:

» Installation av laddbox med avdrag

Välj en laddbox och få trygg laddning direkt från hemmet, för lägre priser