Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank för solceller

Välkommen till vår kunskapsbank för solceller. Här hittar du all information, som du kan tänkas vilja veta om solceller, solpaneler och solenergi. Oavsett om du själv funderar på att skaffa solceller eller bara är allmänt nyfiken på solenergi finns det information till dig.

Köpa solceller

Köpa solceller

Skaffa solceller

Att köpa solceller är ett stort och ofta ganska dyrt beslut, där det är bra att vara påläst vid köp av solceller. Här i kunskapsbanken har vi samlat mycket av den fakta, som du kan tänkas behöva inför ditt köp.

Ta hjälp av våra texter:

Hur man köper solceller Hur väljer man storlek & kapacitet på solcellerKostnad för att köpa solceller Se vad solceller kostar till just din villa Till offertformulär för solceller

Varför solceller?

Solceller bra för miljön

Fakta om solceller

Är du intresserad av solceller? Funderar du över vilka fördelar och nackdelar som finns med solceller, om det passar med solceller i Sverige eller vill veta vad en solfångare är.

Ta hjälp av våra texter:

Fördelar och nackdelar med solceller Passar solceller i Sverige? Solcellers miljöpåverkan Olika sorters solenergi Vad är en solfångare?

Placering av solceller

Placering av solceller

Hur ska man placera sina solceller?

Visste du att vilken placering man väljer till sina solceller är helt avgörande för hur mycket solel som solpanelerna kommer att producera. Här har vi samlat några texter för att hjälpa dig att välja rätt placering för dina solceller.

Ta hjälp av våra texter:

Välj rätt placering för dina solceller Placera dina solceller mot rätt väderstreck Vilken lutning du ska ha på dina solceller

Montera solceller

Man som monterar solceller på tak

Inför montering av solceller

Det finns många faktorer att ta hänsyn till, när man ska montera solceller på sitt tak. Vilken typ av tak och vilket takmaterial ditt tak har, är båda avgörande för hur effektiva solcellerna blir och påverkar även investeringskostnaden.

Ta hjälp av våra texter:

Montera solceller Montera solceller på olika tak Montering på tegeltak Montering på plåttak

Installation av solceller

Hur man installerar solceller

Hur man installerar solceller

Att installera solceller kan upplevas som en stor process, men vi hjälper dig självklart med alla steg på vägen. Vill du få lite mer koll själv, kan du läsa på om hur en installation går till och vilka lagar och regler som gäller vid installation av solceller.

Ta hjälp av våra texter:

Installation av solceller Så installerar man solceller Behövs bygglov för solceller? Se vad en installation av solceller på just ditt tak kostar