Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Fukt i hus och villa

Huset ska skydda oss mot fukt. Inne i huset förväntas vi vara torra och leva i ett behagligt inomhusklimat. Men ibland fungerar inte huset som det ska, och fukt, mögel och röta blir resultatet.

Vanligt med fukt i hus

Det är mycket vanligt med fuktproblem i hus. Så vanligt att var tredje villa beräknas ha problem med fukt - eller i förlängningen mögel och röta. De flesta villaägare stöter någon gång under ägandet på någon typ utav fuktproblem.

Utsatta utrymmen

Vissa av husets utrymmen är mer utsatta än andra - av naturliga skäl. Det rör sig exempelvis om krypgrund, vind, källare, garage och förråd - utrymmen som kanske inte får någon, eller mycket begränsat med, värme.

Andra områden är utsatta för att man där tillsätter mycket fukt - badrum, tvättstuga och torkrum.

Vidta åtgärder mot fukt

Genom att upptäcka och vidta åtgärder mot eventuella fuktproblem i ett tidigt skede, blir problemet både mindre omfattande och mindre kostsamt.

Vidta åtgärder

familjens hälsa

Fuktproblem kan få stor påverkan på familjens hälsa och ekonomi.

Därför uppstår fuktproblem

Det finns många orsaker till att fuktproblem uppstår. Exempelvis kan det uppstå en vattenläcka eller så håller husets skal inte tätt, så att vatten kommer in vid regn. En annan vanlig anledning är att vi producerar fukt i huset i större utsträckning än vad huset kan hantera.