Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Många drömmer om en härlig utsikt från spabadet. Andra vill att det ska vara dolt från insyn. Vad behöver man egentligen tänka på, när man placerar sitt spabad?
I artikeln...
Påverkar placeringen elförbrukningen?
Placera spabadet utomhus eller inomhus?
Spabad på altan eller trädäck?

Placering av spabad

Spelar det någon roll var du placerar ditt spabad? Kan energiförbrukningen påverkas? Vi besvarar de vanligaste frågorna och hjälper till vad du behöver tänka på vid köp av spabad.

Kallare klimat kommer påverka energiförbrukningen medan varmare temperaturer i söder kan bidra till en mer energisnål uppvärmning.

Fundera på om du vill ha tak över ditt spabad. Detta gör att du kan njuta av badet oavsett väder.

Ofta placeras spabad på altan eller trädäck. Tänk på att det är viktigt med ett plant underlag som klarar spabadets vikt. 

Påverkar placeringen av spabadet energiförbrukningen?

Beroende på var du bor i Sverige kommer energiförbrukningen påverkas. Om du bor långt upp i norr där det blir väldigt kalla vintrar kommer det krävas mer energi jämfört med om du bor i södra Sverige. Oavsett var du bor i Sverige så kommer det vara lika skönt med ett varmt bad.

Var spabadet placeras på tomten kan också ha en liten påverkan på energiförbrukningen. I ett mer utsatt läge med mer vind kan förbrukningen bli lite högre. Kan man få mer sol på spabadet kan detta ge en något lägre elförbrukningen. 

» Läs mer om elförbrukning med spabad

Placera spabadet utomhus eller inomhus?

Ett spabad kan placeras både inomhus och utomhus, nära huset eller med en härlig utsikt, du väljer! Men det rekommenderas att göra det rätt från början, för när det väl är placerat så är det krångligt att flytta på.

Tänk dig de där härliga spontana baden, efter en hektisk dag på jobbet, var kommer du föredra att spabadet står då? Bor du vid en härlig utsikt så är det väldigt avkopplande att placera spabadet där. Vintertid kan det vara skönt att ha spabadet nära huset, så att det kräver mindre planering och lättare att bara hoppa i. Det kan också vara en fördel att placera spabadet under tak, om du vill kunna bada även om det regnar (eller snöar) utomhus. Det är egentligen bara din fantasi och dina behov som sätter stopp för var du ska placera ditt spabad. 

Tänk dig de där härliga spontana baden, efter en hektisk dag på jobbet.

 

Spabad på altan eller trädäck?

Att placera sitt spabad nedsänkt i altanen eller på ett trädäck är väldigt vanligt, och ger en lyxig känsla när du badar. Förutom en lyxig känsla, blir det lättare att gå ut och i badet, och locket kommer bli lite enklare att lyfta av och på. Tänk bara på att underlaget behöver vara plant och klara av spabadets vikt, även när det är fyllt med vatten (ca 2000 kg). Om du placerar ditt spabad på marken så behöver du komplettera med en singelbädd eller något annat dränerande material, på ca 5-10 cm. För extra isolering och för att sprida ut lasten rekommenderas det också en isolerande markskiva.

Oavsett om du väljer att placera spabadet nedsänkt i altanen, på ett trädäck framför en fantastisk utsikt eller i trädgården jämte huset så kommer du att älska det. När du har hittat den där perfekta platsen är det bara att stanna upp och njuta, det extra arbetet eller funderingarna kommer helt klart vara värt det är spabadet väl är på plats och du har eget utespa att tillgå - när du vill!

» Så förbereder du rätt underlag för ditt spabad

Mer om att skaffa spabad