Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Hur installerar man ett spabad? Vi går igenom elinstallation, förberedning av markunderlag, placering m.m. Elinstallationen kan du köpa av oss.
I artikeln...
Ta hjälp av våra elinstallatörer för ditt spabadet
Installation uppblåsbart spabad - gör det själv!
Elinstallation för spabad

Installation av spabad och elinstallation

Att installera ett spabad kräver vanligtvis en el-installation och att man förbereder marken, så att den tål spabadets vikt. Men enklare uppblåsbara spabad kan du ofta installera helt själv.

Ta hjälp av våra elinstallatörer för ditt spabadet

Är du osäker på vad du ska tänka på eller vad som behöver göras för att spabadet ska fungera optimalt? För att vara extra trygg när du ska börja använda ditt spabad kan du få hjälp med installationen av våra certifierade elmontörer. Skulle du vilja ha specialtransport med kranbil för placering finns även det som tillval, kontakta oss på 0770-777600 för mer information. Du kan läsa mer om vad som ingår i installationen och leverans under tabbarna på produktsidorna eller på vår sida om installation av spabad.

Installation av spabad
Vill du ha hjälp med spabadsinstallation? Våra certifierade installatörer, hjälper dig gärna att installera ditt spabad.

Installation uppblåsbart spabad - gör det själv!

Ett uppblåsbart spabad installerar du enkelt själv. Se vår film!

Elinstallation för spabad

Spabadet kräver en elinstallation. På de enklaste varianterna kan det räcka med att ha ett ledigt 1-fas eluttag i närheten av spabadet, men för de mer avancerade varianterna krävs en elinstallation mot 3-fas. Framdragning av el och en fast elinstallation måste enligt lag utföras av en certifierad elektriker.

Om du vill ha hjälp med att installera elen till ditt spabad, kan du köpa till en standardinstallation på våra produkter.

» Köp till el-installation på våra spabad

Förbereda underlag för spabad

Beroende på var du vill placera ditt spabad, kan du också behöva förbereda marken, så att marken tål spabadets tyngd. Rätt markunderlag kan också göra det extra bekvämt att ta sig mellan huset och spabadet vintertid.

Rätt sorts underlag
Ett spabad fullt med vatten är riktigt tungt. Därför är det viktigt att underlaget håller.
Placering av spabad
Vill du få tips runt bra placering av spabad? Optimera ditt spabad, genom att hitta rätt plats.