Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Hur lång tid tar det att värma upp vattnet i ett spabad?
I artikeln...
Hur mycket el kostar uppvärmningen?
Hur varmt ska det vara i spabadet?

Hur lång tid tar det att värma upp vattnet i ett spabad?

När du värmer upp ditt spabad kan du räkna med ca 1-2 grader per timme, vilket innebär att det tar ca ett dygn att värma upp vattnet i spabadet till en lagom temperatur.

Hur lång tid tar det att värma upp vattnet?

När vattnet väl är uppvärmt kommer värmen att hålla sig på inställd temperatur, vilket kräver en mindre energiförbrukning.

Man brukar rekommendera att inte stänga av spabadet under vintern, då vattnet kan riskera att frysas och systemet kan gå sönder. Om du behöver stänga av spabadet bör du ta hjälp av tillverkarens manual, för att veta vad som gäller för just ditt spabad. Man sparar sällan energi på att ständigt stänga av och sätta på spabadet.

Visste du att det går snabbare med....
...Extra isolering eller ett spabadslock? Genom att stänga in värmen behåller du en högre en temperatur och sparar mer pengar.

Hur varmt ska det vara i spabadet?

Ett varmt härligt spabad ställer krav på uppvärmning och isolering. Vad vill du veta om uppvärmning av spabad?

Lagom temperatur brukar vara 37-40 °C, men det finns tillfällen då en lägre temperatur är bättre.

» Mer om rätt temperatur i spabad

Hur mycket el kostar uppvärmningen?

Energiförbrukningen beror till stor del på var i Sverige det står. Om du bor långt upp i norr där det blir väldigt kalla vintrar kommer det krävas mer energi jämfört med om du bor i södra Sverige.

Om du badar några gånger i veckan, året runt ligger förbrukningen för spabadet på runt 3000- 4000 kWh per år. Det är mätt när vattentemperaturen ligger på 38 grader, och en årsmedeltemperaturen på 7 grader, vilket ungefär motsvarar klimatet i Stockholm.

» Läs mer om elförbrukning med spabad

Viktigt med bra isolering

Ju bättre isolering, desto mindre driftskostnader. Att välja ett spabad med god isolering, ger alltså lägre omkostnader. Extra isolering i marken under spabadet kan minska dina energikostnader ytterligare.

» Läs mer om isolering av spabad

 

Med ett spabad kan du ha hemmaspa året runt, oavsett väder och temperatur