Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
El-golvvärme - varför ska jag välja det?
Vattenburen golvvärme - varför ska jag välja det?
Elektrisk golvvärme trots vattenburen uppvärmning?

Golvvärme el eller vatten - vilket ska jag välja?

Det finns fördelar med både el och vattenburen golvvärme. Vi reder ut vad som är fördelarna med de olika systemen och när det passar särskilt bra att välja det ena eller det andra.

El-golvvärme - varför ska jag välja det?

Fördelar el-golvvärme: Den största fördelen med el-golvvärme är att den är betydligt enklare att installera. Det kostar mindre och kräver mindre arbete.
Nackdelar el-golvvärme: Att det kostar mer i omkostnader, eftersom systemet använder sig av direktverkande värme.
När passar? El-golvvärme passar särskilt bra när du vill värma upp enstaka utrymmen med golvvärme, exempelvis badrum och tvättstuga.

» Lär dig mer om el-golvvärme

Vattenburen golvvärme - varför ska jag välja det?

Fördelar med vattenburen golvvärme är främst att det är betydligt mer ekonomiskt i längden, även om det också beror lite på vad du har för värmekälla, som värmer upp vattnet.
Nackdelar med vattenburen golvvärme är att det är dyrare att installera och kräver en mer omfattande installation.
När passar? Vattenburen golvvärme passar framför allt när man vill värma upp hela huset eller ett helt våningsplan. Vid nybyggnation är det vanligt att man gjuter in golvvärme i plattan redan från start.

» Lär dig mer om vattenburen golvvärme

Elektrisk golvvärme trots vattenburen uppvärmning?

Ska du bara värma ett mindre utrymme såsom ett badrum eller en hall, är elektrisk golvvärme ett bra alternativ. Många gånger används elektrisk golvvärme i kombination med vattenburna radiatorer. I och med att golvvärme och radiatorer har olika framledningstemperatur, kan man nämligen inte ha golvvärme i vissa utrymmen och radiatorer i andra, på samma vattenslinga. Många gånger är anses det därför onödigt krångligt att dra extra slingor för golvvärme i enstaka rum. Den elektriska golvvärmen kan då användas för att få skönt och varmt på golvet eller för att torka ut snabbt när det blivit blött, men radiatorerna kanske egentligen är fullt tillräckliga för att hålla utrymmet uppvärmt.

Lär dig mer om golvvärme