Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Att använda vattenrenare är enkelt- det enda du behöver är att öppna kranen.
I artikeln...
Rengöring och underhåll av vattenrenare
Hur länge håller en vattenrenare?

Så använder du vattenrenare hemma

Efter enkel slutförd installation är din vattenrenare med helt nya vattenfilter redo att användas. Det enda du behöver göra för att få rent vatten är att öppna och stänga kranen. Med din nya vattenrenare från Polarpumpen slipper du nästan alla bekymmer med byte av vattenfilter, backspolning och hålla koll på underhåll. Våra vattenreningssystem kommer att säga ifrån när det är dags för underhåll, eller indikera fel och läckage.

Hur ofta ska man byta vattenfilter?

Hur ofta du måste byta vattenfilter beror på vilken produkt du valt. På Polarpumpen erbjuder vi marknadsledande vattenrenare som kräver väldigt lite underhåll. Din vattenrenare kommer att indikera när det är dags att byta vattenfilter, cirka var sjätte månad.

med en vattenrenare från Polarpumpen behöver du inte lägga tid på rengöring, vattenrenaren indikerar själv när det är dags för filterbyte eller om service behövs.

Med en vattenrenare från Bluewater som du hittar hos Polarpumpen behöver du inte lägga mycket tid på rengöring. Vattenrenaren indikerar själv när det är dags för filterbyte eller om service behövs. 

Hur backspolar man vattenfilter?

När man backspolar ett vattenfilter, är det för att det har blivit stopp någonstans. Genom att backspola bildas det ett tryck mot filtret som rensar bort smuts och skräp. Denna metod används inte på de produkter som säljs via Polarpumpen, eftersom det inte behövs.

Rengöring av vattenrenare

Driftkapaciteten på de vattenrenare som Polarpumpen säljer är mycket hög. Därför behövs systemet sällan djuprengöras och underhållas. Genom att regelbundet kontrollera din vattenrenare, kan du undvika onödiga reparationer och bekymmer. Det finns ett par saker du kan hålla utkik efter så att du kan vara säker på att din vattenrenare fungerar som den ska.

  • Titta på indikatorerna, blinkar någon lampa? I manualen kan du enkelt felsöka efter problemet.
  • Läcker det från kranen eller vattentanken? Ha för vana att titta efter läckage ofta.
  • Torka regelbundet av din vattenrenare med en torr mikrofibertrasa så att inte kondens bildas inne i systemet då och då.
  • Avkalka var 4–6 månad eller vid behov.

Hur länge håller en vattenrenare?

Hur länge en vattenrenare håller är beroende av vilken vattenrenare du köper. Investerar man i ett dyrare vattenreningssystem kommer det troligen att löna sig genom att den kräver mindre underhåll, byten av filter och reparationer.