Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Polarpumpens vattenrenare kräver kunnig rörmokare eller VVS installatör
Enklare vattenrenare som kopplas på kranen går att installera själv
Här beställer du installation av vattenrenare

Kan jag installera vattenrenare själv?

Om du kan installera en vattenrenare själv beror på vilken modell och typ av vattenrenare du ska installera. Vissa kräver mer kunskap, andra kräver mindre.

Det finns de vattenrenare som man endast fäster på en kran, dessa klarar man oftast av att installera själv. Se först och främst till att koppla ur allt elektriskt innan du fäster vattenrenaren på kranen. För de vattenreningssystem man kopplar till vattenledningar eller vattenintag på huset, likt de vi säljer på Polarpumpen, rekommenderar vi att anlita en rörmokare eller certifierad installatör/servicetekniker. Både för din egen säkerhet och för att garanti och försäkringar ska gälla. 

Då kan du installera vattenrenare själv:

  • När vattenrenaren inte kräver något rörarbete, exempelvis de vattenrenare du fäster på ovansidan av diskbänken direkt på kranen

Då ska du inte installera vattenrenare själv:

  • När vattenrenaren ska kopplas till husets inlopp, eller när installationen kräver rörarbete. Exempelvis vattenrenare från Bluewater, som du kan köpa hos Polarpumpen.

En vattenrenare från Bluewater är marknadsledande i sin effektivitet, och bör alltid installeras av en VVS kunnig installatör.

En vattenrenare från Bluewater är marknadsledande i sin effektivitet, och bör alltid installeras av en VVS kunnig installatör. 

Säkerhetsinformation om installation av vattenrenare

Installation av vattenrenare inkluderar hantering av vattenledningar och elektronik. Det är därför av största vikt att du är kunnig inom området när du ska installera en vattenrenare från Polarpumpen på egen hand.

Beställ installation av vattenrenare 

Är du intresserad av att installera en vattenrenare hemma, och få rent och säkert dricksvatten ur kranen varje dag? Vi hjälper dig genom att erbjuda marknadsledande vattenrenare och certifierade installatörer! Klicka dig vidare till våra installationer och läs mer eller beställ din installation idag: 

Kontakta oss för att få veta mer om installation av vattenrenare