Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Så väljer du en billig luft-vattenvärmepump
I artikeln...
Dimensionera luft-vattenvärmepumpen efter ditt värmebehov
Ta hjälp av en expert på luft-vattenvärmepumpar
Välj smarta funktioner för ökad energibesparing

Billig Luft-vattenvärmepump

För dig som söker en billig luft-vattenvärmepump finns det många lösningar. Störst besparing, och därmed lägst månadskostnad, får du med en luft-vattenvärmepump som är rätt dimensionerad för ditt hus och värmebehov. Faktorer som rumsgivare och WiFi-styrning leder till förenklad kontroll över värmepumpens drift, vilket är andra viktiga aspekter när man söker en så billig uppvärmning som möjligt.

Billig luft-vattenvärmepump - hur får jag mycket för pengarna?

Vidare är luft-vattenvärmepumpar från mindre välkända tillverkare med färre funktioner oftast billigare än värmepumpar från mer etablerade tillverkare. För en så låg månadskostnad som möjligt är det dock viktigare att ta hänsyn till de kontinuerliga kostnaderna och värmepumpens energiförbrukning, än att titta på hur stor den initiala kostnaden blir.

Så väljer du en billig luft-vattenvärmepump

Vi har några tips, som hjälper dig få en så billig uppvärmning som möjligt med en luft-vattenvärmepump.

1. Dimensionera luft-vattenvärmepumpen efter ditt värmebehov

En luft-vattenvärmepump med för låg kapacitet i relation till ditt värmebehov är en stor energibov. Ju hårdare värmepumpen behöver arbeta, desto mer energi och pengar kommer den att förbruka.

2. Välj smarta funktioner för ökad energibesparing

WiFi-styrning och rumsgivare är effektiva hjälpmedel när du vill spara pengar och energi på din uppvärmning. Ju mer din luft-vattenvärmepump kan anpassa sig efter bostadens rådande förutsättningar och värmebehov, desto mer effektiv blir uppvärmningen. Med WiFi-styrning blir det lättare för dig att kontrollera din energiförbrukning och anpassa värmepumpens drift oavsett var du befinner dig.

3. Ta hjälp av en expert på luft-vattenvärmepumpar

Om det är en så ekonomiskt hållbar lösning som möjligt du vill ha rekommenderar vi att du tar hjälp av en expert inför ditt köp. Ibland kan man göra val som påverkar den initiala investeringskostnaden, men som har ekonomiska påföljder i längden. Våra rådgivare har gott om erfarenhet om att ta fram kompletta värmesystem för många olika typer av hem och budgetar. Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen för just dig!

Mitsubishi Electric Ecodan SWM60 Luft-vattenvärmepump
Nu har Mitsubishi Electric kommit ut med en ny version av sin nya Ecodan modell. Ett kraftpaket i en mindre och snyggare förpackning som är tystare och mer effektiva än någonsin. Ecodan SWM60 värmer mellan 20m² - 150 m², har ny miljövänlig gas och garanterad drift vid -20°C

 

Daikin Altherma 75-DA180 Luft-vattenvärmepump
Daikins nya generation av luft-vattenvärmepumpar är det ideala systemet för uppvärmning och varmvattenberedning för lågenergihus. Hög energiklass, prisbelönt design och miljövänligt köldmedium R32 gör Daikin Altherma 3 helt unik på marknaden och dessutom till den mest energieffektiva luftvattenvärmepumpen. Daikin Altherma 3 har en minimalistisk och stilren design som gör att värmepumpen enkelt smälter in i ditt hem. Daikin Altherma 75-DA180 Luft-vattenvärmepump Värmer 10 - 190 m² och har inbyggt magnetitfilter.