Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Den vanligaste lösningen för privatpersoner med villor är en luft-vattenvärmepump med inverterstyrd kompressor och inbyggd varmvattenberedare.
I artikeln...
Vilken är den vanligaste luft-vattenvärmepumpen?
Populära- och testvinnande luft-vattenvärmepumpar
Därför ska du välja inverterteknik

Populär Luft-vattenvärmepump

Den vanligaste lösningen för privatpersoner med villor är en luft-vattenvärmepump med inverterstyrd kompressor och inbyggd varmvattenberedare. Dessutom har funktioner som WiFi-styrning blivit allt vanligare idag, då fler har insett fördelarna med att enklare kunna reglera och kontrollera sin uppvärmning kontinuerligt oavsett var man är.

Populär luft-vattenvärmepump - vilken är den vanligaste lösningen? 

Att välja en energismart värmelösning som genom smarta funktioner ger mycket värme för ett litet energibehov blir allt vanligare idag. Utvecklingen av smarta funktioner som inverterstyrning och WiFi-uppkoppling är viktiga aspekter när man tar åtgärder för att få ett mer energismart hem. En luft-vattenvärmepump som är rätt dimensionerad efter ditt värmebehov, och som ger dig allt varmvatten du vill ha, är avgörande för att din uppvärmning ska bli så energieffektiv som möjligt, vilket är det de allra flesta strävar efter idag. 

Det är även populärt att välja en hållbar lösning, som har lång livslängd och håller högkvalitet, framför att välja det billigaste alternativet. Ju mer din luft-vattenvärmepump kan anpassa sig efter husets rådande förutsättningar, desto mindre energi går åt i onödan och desto mindre slitage uppstår. 

Läs mer: 

Populära och testvinnande luft-vattenvärmepumpar 

Varje år görs det tester där de luft-vattenvärmepumpar som har bäst funktioner och högst effektivitet lyfts fram. Ett sådant test utförs av Polarpumpens expertpanel bestående av teknik- och produktexperter som tillsammans rankar de bergvärmepumpar med högst kvalitet och bäst funktioner. 

Till testet: 

Luft/Vattenvärmepump Mitsubishi WM85 Package Ecodan är en mycket energieffektiv samt tyst luft/vattenvärmepump. Om behovet av värme eller kyla minskar så arbetar värmepumpen automatiskt mindre och minskar sin energiförbrukning och gör sedan tvärtom om behovet ökar. Det hela sker med hjälp av varvtalsreglering. Luft/vattenvärmepumpens intelligenta innerdel med inbyggd vattentank ger dessutom värmedrift under väldigt kalla vinterdagar.
Mitsubishi Electric WM85 Package Ecodan Luft-vattenvärmepump Värmer mellan 20m² - 220m² Luft-vatten Inverterkompressor
Luft/Vattenvärmepump SWM80 Ecodan från Mitsubishi. Nu har Mitsubishi Electric kommit ut med en ny version av sin nya Ecodan modell. Ett kraftpaket i en mindre och snyggare förpackning som är tystare och mer effektiv än någonsin.
Mitsubishi Electric SWM80 Ecodan Luft-vattenvärmepump Värmer mellan 20m² - 200m² Ny miljövänlig gas Inbyggd varmvattenberedare