0770-777 600, måndag-fredag 8-17

Bosch luft-vattenvärmepumpar

Bosch luft-vattenvärmepump fungerar mycket bra i samverkan med oljepanna/elpanna och underlättar även eliminering av fukt- och isbildningsproblem.

Läs mer om Bosch luft-vattensystemVilken Bosch luft-vattenvärmepump passar mig?Varför är det bra med inverterkompressor?

Mycket att välja på? Begär offert

Du kan också be om offert genom att fylla i vårt enkla formulär. Då tar vi fram skräddarsydda lösningar baserat på dina behov och som du sen kan fundera på i lugn och ro.

be om offert
Bosch
Alla produkter i denna kategori

10 artiklar

per sida

10 artiklar

per sida

Fråga oss!

Fråga oss om hjälp

* Obligatoriska fält

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Telefontid måndag-fredag 8-17

Bosch luft vatten

Med en bosch luft vatten värmepump får du möjlighet till en mycket god årlig besparing, - upp till 65 % av värmekostnaderna.Bosch luft vatten värmepump är ett självklart val för den som har ett vattenburet värmesystem.

Många fördelar med Bosch

Boschs luft/vattenvärmepumpar är utvecklade för att enkelt kunna integreras med andra uppvärmningssystem. De fungerar mycket bra i samverkan med oljepanna, elpanna, vedpanna eller pelletspanna, om du önskar behålla den för tillskottsvärme.

Installation av Bosch luft-vattenvärmepump

Installationen är okomplicerad då det, precis som för andra luft vatten system, inte behövs varken borrning eller grävning, dvs. ingen åverkan görs på tomten. Det krävs dock att den utförs av sakkunnig. Det är det enda som är tillåtet enligt lag. Dessutom är det enda sättet att säkerställa att systemet kommer att fungera bra på lång sikt.

Läs mer om luft-vattenvärmepumpsinstallation här

Hur väljer jag Bosch luft-vattenvärmepump?

Om du vill skaffa en Bosch luft/vatten kan det vara svårt att veta vilket system som passar just dina behov. Du väljer mellan en rad olika kapaciteter och två olika inomhusdelar. Tänk också på att du alltid kan kontakta våra kompetenta säljare på 0770-777 600, som kan ge dig råd om vilket luft/vattenpaket som passar dina förutsättningar.

Vilken kapacitet behöver jag?

De olika Bosch luft/vattenpaketen är också olika kraftfulla. Bosch Compress 3000 AWS 16 är den starkaste luft/vattenvärmepumpen av de Bosch luft/vattenvärmepumpen du hittar här i butiken. Bosch EHP 8 AW är svagast. Det är därför viktigt att du väljer rätt kapacitet utifrån dina behov, något som din installatör kan hjälpa dig med.

Har jag lågt i tak?

Många vill placera sin innerdel från Bosch i ett utrymme som är lågt i tak. Du kanske vill ha din luft-vattenvärmepump i källaren eller ett annat mindre utrymme. Då är det bra med en luft-vattenvärmepump som inte är så hög eller en som har en separat varmvattenberedare.

Inbyggd varmvattenberedare?

I några av Bosch luftvatten-paketen finns varmvattenberedaren inbyggd. I andra system kan du antingen koppla luft-vattenvärmepumpen till en befintlig varmvattenberedare eller köpa en ny varmvattenberedare ihop med systemet. Om det är lågt i tak, kan det vara en fördel med en separat varmvattenberedare.

Behöver jag en inbyggd elpatron?

Med en inbyggd elpatron har du alltid varmt vatten, även när värmepumpen inte räcker till. Med en inbyggd elpatron, som hjälper din luft/vattenvärmepump får du ett komplett uppvärmningssystem. Om du däremot vill komplettera ett befintligt uppvärmningssystem med en luft-vattenvärmepump, kan en inbyggd elpatron vara överflödigt. Förnärvarande har vi inte inndelen AWB (utan elpatron) i sortimentet, men kontakta oss, om du är intresserad av en sådan, så ska vi försöka hjälpa dig.

Inverter-kompressor ger större besparing

En inverter-kompressor eller varvtalsreglerad kompressor arbetar så mycket den behöver. Den anpassar effekten efter behovet. Alternativet är en kompressor som antingen är på eller av. En varvtalsreglerad kompressor ger en större energibesparing och systemet blir inte lika känsligt för rätt dimensionering. Bosch senaste luft-vattenvärmepump Compress 6000 AW har naturligtvis en inverterkompressor

Arbetstank förhindrar knäppningar i värmesystemet

En inbyggd arbetstank förhindrar att det blir knäppningar i det vattenburna värmesystemet. Något som kan vara mycket störande. Många installerar en separat arbetstank just av denna anledning. Med en inbyggd arbetstank är allt på plats redan från början. Knäppningar uppstår då varmt vatten från värmekällan möter kallare element. En arbetstank ger en jämnare temperatur ut i elementen.

Till Polarpumpens arbetstankar