Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

High Power SPLIT 16 - Fujitsu Waterstage

lvf-whps-16
lvf-whps-16

High Power SPLIT 16 - Fujitsu Waterstage

Artikelnummer: lvf-whps-16
 • 60 °C varmvatten vid -20 °C
 • Värmer mellan 50m² - 400m²
 • Hög driftsäkerhet

Välj till installation

Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
 • 1 x Inomhusdel - WSYK160DG9
 • 1 x Utomhusdel - WOYK160LCTA

* Obligatoriska fält

Från 1,715 kr/månad

Beställningsvara

Beskrivning
Detaljer

Ett supereffektivt luft-vattensystem!

Fujitsu Waterstage High Power SPLIT 16 är en luft-vattenvärmepump som är försedd med Fujitsus mest effektiva teknik. Den ger dig en enastående möjlighet att sänka dina uppvärmingskostnader med en maximal besparing. Detta supereffektiva luft-vattensystem kan kopplas till ditt vattenburna uppvärmningssystem och tappvatten. Din uppvärmning blir mer ekonomisk och du får dessutom duschvatten till en lägre kostnad.

Klarar svenska vintrar

High Power-serien är konstruerad för att klara svenska vintrar. Den arbetar effektivt ända ner till -25 °C och den nominella värmekapaciteten behålls ända ned till -7 °C. Vid en utomhustemperatur på -20 °C, kan luft-vattenvärmepumpen fortfarande producera 60-gradigt varmt vatten utan elpatron. Med hjälp av en inbyggd elpatron kan du dessutom få extra hjälp med uppvärmningen om det blir extra kallt. En högre vattentemperatur passar även mycket bra om du har lite äldre radiatorer. Med High Power-serien kan du få över 50 °C till radiatorerna.

Säkert mot frysskador

Luft-vattenvärmepumpen Fujitsu Waterstage High Power är konstruerad för att ge dig trygga vintrar. Mellan innedel och utedel är det köldmedium istället för vatten. På så vis kan du känna dig säker mot frysskador då rören inte fryser vid strömavbrott eller riktigt låga temperaturer.

Hög driftsäkerhet

Systemets komponenter är av rostfritt stål och en inbyggd elpatron säkerställer att det alltid finns värme, även om inte luft-vattenvärmepumpen räcker till. Den koaxiala värmeväxlaren är utvecklad för att klara både tryckfall och smuts i stor utsträckning. Med lite äldre radiatorer är det extra lämpligt att värmepumpen har en god förmåga att klara tryckfall.

Ett system med möjligheter

Med Fujitsus High Power serie, har du stora möjligheter att anpassa systemet. Du kan koppla flera system till en och samma styrkrets och på så vis få ut mer kapacitet. Detta passar dig som funderar på att bygga ut och behöver ett värmesystem som kan växa. Det är möjligt att koppla in två oberoende värmekretsar.

Teknik i framkant

High Power-serien är utrustad med en dubbel rotationskomprimator och linjärt kontrollerad insprutning. På så vis kan man få en högre vattentemperatur med enbart processorn.

Fler fördelar med Waterstage High Power

 • Effektiv
 • Lättplacerad
 • Kraftfull
 • Tystgående
 • Lättskött
 • Driftsäker

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 5 års totalgaranti (under förutsättning att installation köps av Polarpumpen och att garantin registreras inom 30 dagar efter installation på https://se.af.klima-therm.com/polarpumpen). Annars 2 års materialgaranti.
Märke Fujitsu
Produkttyp Luft-vattenvärmepump
Värme    
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 22
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 16
Kapacitet (Min.) När man ska värma ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 6.2
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C -20 / +35
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
Kapacitet / tillförd effekt (+7°C ute, +35°C utgående vatten) kW 15.17
COP (+7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. +7°C ute och +35°C i framledning är standardvärdet för luft-vattenvärmepumpar.
Läs mer
4.10
Kapacitet / tillförd effekt (-7°C ute, +35°C utgående vatten) kW 13.50
COP (-7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. -7°C ute och +35°C i framledning.
Läs mer
2.50
Vatten till värmesystemet    
Utgående vattentemperatur (Max. / Min.) Maximal och minimal framledningstemperatur
°C 60 / 8
Vattencirkulation (Max. / Nom. / Min.) l/min 50.0 / 43.80 / 25.0
Utomhusdel    
Modell WOYK160LCTA
Vikt kg 99
Dimensioner höjd mm 1290
Dimensioner bredd mm 900
Dimensioner djup mm 330
Ljudtrycksnivå dB(a) 56
Inomhusdel    
Modell WSYK160DG9
Vikt kg 42
Dimensioner höjd mm 800
Dimensioner bredd mm 450
Dimensioner djup mm 457
El    
Strömförsörjning utedel Ø, V, Hz 3-fas, 400, 50
Strömförbrukning utedel (Max. / Nom.) A 10.5 / 5.5
Strömförbrukning innedel 3-fas, 400, 50
Elpatron Värmepumpens elpatron hjälper till med uppvärmningen, om värmepumpstekniken inte räcker till.
kW 9.0 (3.0x3 st.)
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R410A
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 2500
Köldmedierör (Max / Min) Hur långa köldmedierören kan vara.
Läs mer
m 20 / 5
Köldmedierör max höjdskillnad Hur stor höjdskillnad värmepumpen och köldmedierören klarar.
Läs mer
m 15
Köldmedierör utan påfyllning Värmepumpen är förfylld med köldmedium för en viss längd på rör. Vid längre rör måste kylteknikern fylla på med extra köldmedium.
Läs mer
m 15
Till Tekniker    
Påfyllning Hur mycket köldmedium som behövs vid påfyllning.
Läs mer
g/m 50
Anslutning värme mm Cu 25.4
Installation

Standardinstallation för luft/vattenvärmepump

Anlita en av våra experter när du köper en luft-vattenvärmepump! En korrekt installation säkerställer bästa möjliga effekt och du undviker problem och onödigt slitage. Vi samarbetar endast med installatörer som vi verkligen litar på.

Så beställer du installation

Vill du ha hjälp med installation, väljer du till det smidigt här på produktsidan.

Ovanför köpknappen kan du välja om du vill ha installation.

Detta ingår i standardinstallationen

Denna standard-installation gäller en luft-vattenvärmepump med en innedel och en separat varmvattenberedare. Samma installationspris gäller oavsett om det är köldmedium eller vatten mellan innedel och utedel. Den här installationen gäller dig som vill utnyttja rotavdraget. Exakt vad som ingår i standard-installationen specificeras under filken "Tekn. Data".

Vad innebär standard-installation?

Standard-installation innebär att vi har specificerat exakt vad det är som ingår (se fliken Tekn. Data). I och med detta är det lätt för dig som kund att veta exakt vad det är du ska få och det är lätt för våra installatörer att veta vad som ingår i tjänsten. Vi har satt samman paketlösningar med det som vanligen efterfrågas och ofta räcker det därför med en vanlig standard-installation. Om du behöver något extra, kan du självklart få hjälp mot en extra kostnad.

Installation mot befintlig panna eller varmvattenberedare

Om du vill installera en luft-vattenvärmepump med hydrobox mot en panna eller varmvattenberedare som redan är installerad i ditt hus, hör av dig till oss, för att diskutera huruvida detta är möjligt. Du når våra rådgivare på 0770 - 777 600.

Vi dockar ej mot befintlig vattentank med en volym som överstiger 300 liter. Detta för att en större tank tar längre tid att värma och kan orsaka att radiatorerna står utan värme och inomhustemperaturen sjunker kraftigt. Den befintliga tanken måste även vara utrustad med antingen ladd- eller tappslinga samt lediga ingångar för den nya pumpen.

Undantag från detta gäller endast vid skriftlig överenskommelse med Polarpumpen.

Pris på eventuellt tillkommande kostnader

Om du vill ha hjälp med mer än det som ingår i en vanlig standardinstallation, kan du avtala detta med oss. Nedan anges cirkapriser för vad några vanliga moment brukar kosta.

 • Rivning av gammal panna och tank - ca 5000
 • Rivning av elpanna - ca 1000
 • Extra rörarbete med att plugga och dra om anslutningar - kontakta oss för pris!

OBS: Bortkoppling av befintlig panna ingår. Se teknisk data för detaljer.

5 m köldmedierör ingår

Det ingår 5 meter köldmedierör i installationspriset, när du köper en standard-installation från Polarpumpen. Om det behövs längre köldmedierör hemma hos dig, tillkommer en kostnad på ca 500 kr/m. I den kostnaden ingår allt material, d.v.s. täckkaneler, styrkabel och eventuell extra gas. Om du önskar längre köldmedierör kan du göra upp detta direkt med installatören på plats.

Markstativ eller konsoler

Utomhusdelen monteras vanligtvis på markstativ, och kräver plant och stadigt underlag - lämpligen ett gjutet fundament. Kunden ansvarar för att ett lämplig underlag finns till markstativet. Om luft-vattenvärmepumpen är liten, kan den eventuellt monteras på konsoler. Diskutera detta med din installatör.

Angående el till luft-vattenvärmepump

Elinstallation ingår inte i standard-installation av luft-vattenvärmepump. Om du vill ha hjälp med att ordna med elinstallation, är du välkommen att kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att få kontakt med en elinstallatör.

Om du själv bokat en elektriker och denne inte kan samköra med installatören förbehåller sig vår underleverantör rätten att debitera för extra mil- samt arbetskostnad beträffande driftsättning och handhavande utav pumpen.

Viktigt att notera

 • När det gäller håltagning görs antingen 1 hål på ca 60 mm eller 2 hål på ca 50 mm vardera, beroende på modell.
 • Luft-vattenvärmepumpens innedel måste placeras i ett utrymme med golvbrunn.

ROT-avdrag för värmepumpsinstallation

Vid en värmepumpsinstallation har du möjlighet att utnyttja rotavdraget. Du betalar ett lägre pris redan från början för installationen och vi på Polarpumpen står för kontakten med Skatteverket. Det är ditt ansvar att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag.

Läs mer om ROT-avdrag

Tekniska data

Allmänt

Rotavdrag   Möjlighet till 30 % - gör ditt val!1
Polarpumpen behöver ditt personnummer och din fastighetsbeteckning.
Tillstånd   Kund ansvarar för att alla nödvändiga tillstånd finns.2

Arbete

Håltagning/ar trä, mexitegel, leca 1-2 (max tjocklek på vägg: 40 cm)
  betong, eternit eller puts Nej,
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma
Inkoppling av värmepump och samtidigt inköpt varmvattenberedare mot husets vattenburna värmesystem och tappvarmvatten Ja
Inkoppling av värmepump mot tidigare installerad varmvattenberedare Kontakta oss för mer information
Igångsättning för test av värmepump Ja
Instruktion till kund om handhavande Ja
Grovstädning Ja
Framdragning av ny elmatning Nej3
Bortkoppling av befintlig panna Ja4
Nedmontering gammal panna Nej
Nedmontering gammal varmvattenberedare Nej
Tätning av väggenomföring Ja, med Latexfog
Montering av tillbehör Nej
Bortforsling av emballage Nej
Debitering för extra restd p.g.a. ex. icke farbar väg Ja5

Material

Rörlängd: utedel-innedel (max) m 5
Täckkanaler: utedel-innedel (max) m 5
Rörlängd: innedel/hydrobox - husets vattenburna (max) m 2,5
Rörlängd: innedel/hydrobox - varmvattenberedare (max) m 2,5
Vibrationsdämpare st 4
Markstativ/konsoler   Ja
Trevägsventil Ja

Förberedelser för kund

Ta emot leverans   Kunds ansvar
Plocka undan på installationsplatsen   Kunds ansvar
Ev. skotta på installationsplatsen   Kunds ansvar
Ev. förberedelse av tillbehör   Se respektive tillbehör
Förbereda ett lämpligt plant och stabilt underlag utomhus för markstativet, exempelvis ett gjutet fundament   Kunds ansvar
Hjälpa till att bära vid installationen   Kunds ansvar

Fotnoter

1För ROT-avdrag behöver Polarpumpen ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat. Läs mer om vad som gäller för ROT-avdrag här!

2Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

3Om du bokat en elektriker och denne inte kan samköra med installatören förbehåller sig vår underleverantör rätten att debitera för extra mil- samt arbetskostnad beträffande driftsättning och handhavande utav pumpen.

4Endast kapning av rören till den gamla enheten samt att flytta den åt sidan i den mån installationsutrymmet tillåter ingår. Om enheten är för tung för att flyttas undan löses detta efter överenskommelse med lokal tekniker. Bortforsling av enheten ingår ej.

5Resetillägg tillkommer om hantverkaren inte kan nå installationsplatsen i egen bil; exempelvis om det krävs båt eller annat transportmedel. Välj tilläggstjänsten "Resetillägg om hantverkaren inte kan nå installationsplatsen i egen bil."!

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Måndag - Torsdag kl. 8.00 - 20.00
Fredag 8.00 - 17.00
Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Med installation: Produkten skickas till tomtgräns inför installation.

Utan installation: Produkten skickas till tomtgräns.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Vid avvikande leverans, anges status under köpknappen.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på