Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

Panasonic High Performance Hydrobox J 7kW

lvp-hjg-7-p

BLACK WEEK

5000 kronor i rabatt när du anger koden BW5000 i kassan!


lvp-hjg-7-p

Panasonic High Performance Hydrobox J 7kW

Artikelnummer: lvp-hjg-7-p
 • Värmer 10 - 130 m²
 • Minimerar koldioxiudutsläppet
 • Högeffektiv värme

Välj till installation

Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
 • 1 x WH‐SDC0709J3E5 - innedel
 • 1 x WH-UD07JE5 - utedel
 • 1 x Aquarea Smart Cloud CZ-TAW1 1 995 kr
 • 1 x Markstativ 1 990 kr
 • 1 x 3-vägsventil för 2-zoner - Panasonic 3 995 kr
 • 1 x Trådlös rumstermostat med veckotimer - Panasonic 3 295 kr
 • 1 x Bufferttank 50L 4 995 kr

* Obligatoriska fält

Från 1,083 kr/månad

2-3 veckors leveranstid

Beskrivning
Detaljer

Panasonic Aquarea High Performance Hydrobox J Generation

Panasonic Aquarea 7kW är en luft-vattenvärmepump som är otroligt energisnål. Denna Panasonic pump hjälper dig att omvandla den värme som finns i luften till energi. Upp till 80% av den energin som det tar att hålla denna pumpen igång kommer från just värmen runt omkring. Denna pumpen är även otroligt miljövänlig. Väljer du att köpa den så hjälper du till att minska koldioxidutsläppet i världen och därmed bidrar du till en bättre miljö. Med denna pumpen så kan du även i de tuffaste väderförhållandena få upp till 60°C varmvatten.

Panasonics J-generation

J-generationen har utvecklats specifikt för lågenergihus och är perfekt om du funderar på att byta ut din gamla luft-vattenvärmepump eller installera i ditt nybyggda hus. Väljer du vår J-generation pump spelar det ingen roll vart i Sverige du bor, den förser er med värme vid så låga temperaturer som även vid -28°C kan ge dig en framledningstemperatur på hela 55°C. Denna pumpen är optimal om du redan har en varmvattentank hemma som du vill koppla kompletterande system till.

Smart Heat Pump

Luft-vattenvärmepumpen Panasonic Aquarea Hydrobox har funktionen Smart Heat Pump. Denna funktion använder sig av en algoritm som automatiskt justerar inställningarna på värmepumpen och på så vis är temperaturen i ert hus alltid är optimalt utifrån de rådande förhållandena, både ute och inne. Detta gör så att ingen energi förbrukas i onödan, vilket i sin tur minskar påverkan på miljön.

Ytterligare några smarta funktioner

Andra smidiga funktioner med Panasonic Aquarea Hydrobox är auto-läge, semesterläge, betorkningsläge och en effektförbruknings-display. Att värmepumpen även har ett kyl-läge är speciellt och det ska endast ändras av en auktoriserad servicepartner eller installatör.

Auto-läge - Fungerar vid både kyla och värme och strävar efter en så jämn temperatur som möjligt.

Semesterläge - Denna funktionen är till för dig som kund, det är en funktion som är designad för att du ska ha en så effektiv pump som möjligt samtidigt som du får en hög besparing.

Betorkningsläge - Om ni har golvvärme installerat i ert huset så passar Panasonic Aquarea All-in-one J Gen utmärkt då den har ett så kallat betorkningsläge. Detta innebär att golvvärmen ökar långsamt i temperatur för att golvet ska torka upp ordentligt.

Ny innovativ styrenhet - Få information om värmepumpens energiförbrukning på dags, vecko- eller månadsbasis och mycket mer på den innovativa styrenheten med LCD-pekskärm.

Smidig installation

Panasonic Aquarea Hydrobox kommer med fabriksmonterade rörledningar och el-anslutning som gör att installationen blir smidigare. Något som gynnar både dig som kund och installatörerna.

Fördelar:

 • Högt SCOP-värde
 • Värmer ert varmvatten upp till 60°C
 • Ny gas, R32, som är miljövänlig
 • Mycket energisnål, A+++
 • Kompakt och tyst utedel
 • Ny enkel och lättanvänd fjärrkontroll
 • Värmekapacitet ner till -23°C grader
 • Kan anslutas till ny eller befintlig panna

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 5 års totalgaranti (Gäller privatkunder, och under förutsättning att installation köps av Polarpumpen. Annars 2 års materialgaranti.)
Märke Panasonic
Produkttyp Luft-vattenvärmepump
Värme    
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 7
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C -20 / +35
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
SCOP (35/55°C) SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den mellersta zonen. Vid framledningstemperatur 35 respektive 55 °C
Läs mer
4,90 / 3,32
SCOP kallt klimat (35/55°C) SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den kalla zonen. Vid framledningstemperatur 35 respektive 55 °C
Läs mer
4,18 / 2,98
Kapacitet / tillförd effekt (+7°C ute, +35°C utgående vatten) kW 7
COP (+7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. +7°C ute och +35°C i framledning är standardvärdet för luft-vattenvärmepumpar.
Läs mer
4.76
Kapacitet / tillförd effekt (-7°C ute, +35°C utgående vatten) kW 5.6
COP (-7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. -7°C ute och +35°C i framledning.
Läs mer
2.87
Vatten till värmesystemet    
Utgående vattentemperatur (Max. / Min.) Maximal och minimal framledningstemperatur till radiatorer och golvvärme.
°C 60 / 20
Vattencirkulation (Max. / Nom. / Min.) l/min 20.1
Tappvatten    
Temperatur varmvatten (Max.) °C 60
Utomhusdel    
Modell WH-UD07JE5
Vikt kg 61
Dimensioner höjd mm 795
Dimensioner bredd mm 875
Dimensioner djup mm 320
Ljudtrycksnivå dB(a) 59
Inomhusdel    
Modell WH‐SDC0709J3E5
Vikt kg 42
Dimensioner höjd mm 892
Dimensioner bredd mm 500
Dimensioner djup mm 340
Ljudtrycksnivå dB(a) 30
Utrustning Aquarea Smart Cloud
Rumstermostat PAW-A2W-RTWIRED
Extra information Kompatiel för att intergrera med varmvattenberedare
El    
Rekommenderad säkring utedel A 25
Elpatron Värmepumpens elpatron hjälper till med uppvärmningen, om värmepumpstekniken inte räcker till.
kW 3
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R32
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 1270
Köldmedierör (Max / Min) Hur långa köldmedierören kan vara.
Läs mer
m 25 - 3
Köldmedierör max höjdskillnad Hur stor höjdskillnad värmepumpen och köldmedierören klarar.
Läs mer
m 30
Installation

Anlita en av våra experter när du köper en luft-vattenvärmepump! En korrekt installation säkerställer bästa möjliga effekt och du undviker problem och onödigt slitage. Vi samarbetar endast med installatörer som vi verkligen litar på. Vi erbjuder installation på de flesta större orter i Sverige, samt många av de mindre. Hör av dig till oss, för att få reda på vilka möjligheter som finns på just din ort!

Så beställer du installation

Vill du ha hjälp med installation, väljer du till det smidigt här på produktsidan.

Ovanför köpknappen kan du välja om du vill ha installation.

Vad innebär standard-installation?

Standard-installation innebär att vi har specificerat exakt vad det är som ingår (se fliken Tekn. Data). I och med detta är det lätt för dig som kund att veta exakt vad det är du ska få och det är lätt för våra installatörer att veta vad som ingår i tjänsten. Vi har satt samman paketlösningar med det som vanligen efterfrågas och ofta räcker det därför med en vanlig standard-installation. Om du behöver något extra, kan du självklart få hjälp mot en extra kostnad.

Pris på eventuellt tillkommande kostnader

Om du vill ha hjälp med mer än det som ingår i en vanlig standardinstallation, kan du avtala detta med oss. Nedan anges cirkapriser för vad några vanliga moment brukar kosta.

 • Rivning av gammal panna och tank - ca 5000
 • Rivning av elpanna - ca 1000
 • Extra rörarbete med att plugga och dra om anslutningar - kontakta oss för pris!

OBS: Bortkoppling av befintlig panna ingår - se tekniska data för detaljer.

Extra tillval - Golvvärme

För standardinstallation av din luft-vattenvärmepump har du möjlighet att välja till ‘Inkoppling mot golvvärmesystem’. Detta tillval gäller antingen mot ett redan befintligt golvvärmesystem, eller mot ett nytt golvvärmesysten som redan är provtryckt och färdigt för inkoppling.

5 m köldmedierör ingår

Det ingår 5 meter köldmedierör i installationspriset, när du köper en standard-installation från Polarpumpen. Om det behövs längre köldmedierör hemma hos dig, tillkommer en kostnad på ca 500 kr/m. I den kostnaden ingår allt material, d.v.s. täckkaneler, styrkabel och eventuell extra gas. Om du önskar längre köldmedierör kan du göra upp detta direkt med installatören på plats.

Markstativ eller konsoler

Utomhusdelen monteras vanligtvis på markstativ, och kräver plant och stadigt underlag - lämpligen ett gjutet fundament. Kunden ansvarar för att ett lämplig underlag finns till markstativet. Om luft-vattenvärmepumpen är liten, kan den eventuellt monteras på konsoler. Diskutera detta med din installatör.

Angående el till luft-vattenvärmepump

Elinstallation ingår inte i standard-installation av luft-vattenvärmepump. Om du vill ha hjälp med att ordna med elinstallation, är du välkommen att kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att få kontakt med en elinstallatör.

Om du själv bokat en elektriker och denne inte kan samköra med installatören förbehåller sig vår underleverantör rätten att debitera för extra mil- samt arbetskostnad beträffande driftsättning och handhavande utav pumpen.

Viktigt att notera

 • När det gäller håltagning görs antingen 1 hål på ca 60 mm eller 2 hål på ca 50 mm vardera, beroende på modell.
 • Luft-vattenvärmepumpens innedel måste placeras i ett utrymme med golvbrunn.

ROT-avdrag för värmepumpsinstallation

Vid en värmepumpsinstallation har du möjlighet att utnyttja rotavdraget. Du betalar ett lägre pris redan från början för installationen och vi på Polarpumpen står för kontakten med Skatteverket. Det är ditt ansvar att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag.

Läs mer om ROT-avdrag

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Måndag - Torsdag kl. 8.00 - 20.00
Fredag kl. 8.00 - 19.00
Lördag kl. 10.00 - 16.00
Söndag kl. 10.00 - 18.00
Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Med installation: Produkten skickas till tomtgräns inför installation.

Utan installation: Produkten skickas till tomtgräns.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Vid avvikande leverans, anges status under köpknappen.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på