Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Toshiba Estia luft-vattenvärmepumpar

Toshibas succéserie av luft-vattenvärmepumpar; Toshiba Estia, är både tysta, hög-effektiva och har ett 2-zonssystem som låter dig ha skilda temperaturinställningar för radiatorerna respektive golvvärmen. Den går även att kombinera med befintligt värmesystem i huset.

Med en Toshiba Estia får du driftsäkerhet och bekvämlighet i ett! Läs mer

Framtidens värmesystem

Kapacitet finns i olika storlekar, till exempel Toshiba Estia 11 kW och Toshiba Estia 14 kW. För att avgöra vilken kapacitet du är i behov av föreslår vi att du tar kontakt med oss på Polarpumpen för att diskutera ett eventuellt hembesök.

Toshiba Estia innebär:

  • Driftsäkerhet
  • Trygghet
  • Bekvämlighet
  • En miljövänlig energilösning!

Systemet består av:

  • 1 st Utomhusdel
  • 1 st Inomhusdel/Hydrobox
  • 1 st Vattentank (i vissa fall går det bra att använda husets befintliga vattentank)
Toshiba Estia Luft Vatten

Installationen

Installationen är näst intill åverkanslös på hus och tomt. Det borras ett hål i ytterväggen för köldmedie-rörgenomföringar och den extremt tystlåtna utedelen placeras på en lämplig plats på utsidan, gärna i närheten av det rum var innedel och vattentank ska placeras, vanligen pannrummet. Till skillnad från installation av bergvärme behövs ingen grävning eller borrning i mark, dock ska man inte glömma vikten av att anlita en erfaren och ackrediterad kyltekniker. Polarpumpen säljer din Toshiba Estia med installation. Innan det går att komma överens om ett lämpligt pris och den perfekta pumpen för just dig ser vi till att du får ett hembesök av installatören som ska utföra just ditt jobb, så att ni i lugn och ro kan gå igenom husets och hushållets specifika förutsättningar och behov.

3-fas eller 1-fas?

För hushåll i Sverige brukar växelspänningen vara 3-fas. I Norge och Danmark brukar däremot 1-fas gälla som regel.