Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Rexener Aurora Badtunna
Rexener Aurora Badtunna
Rexener Aurora Badtunna
Rexener Aurora Badtunna

Rexener
Aurora Badtunna

1500 liter
Snabb uppvärmning
Vattenvärmare
64 900 kr
Rexener Aurora Badtunna

Aurora Badtunna

64 900 kr
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 2-4 veckor.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Ett knapptryck och vattenvärmaren sköter resten. Rexener Aurora är en badtunna för dig som vill slippa krångel. Tryck bara på knappen så sköter den avancerade vattenvärmaren Rexener PR-200 resten. Numer behöver du inte hugga någon ved utan kan avnjuta stämningsfulla bad året om. Badtunnan är aldrig för sval eller varm då temperaturen håller sig jämn.
Lätt att ta hand om - delar som kräver mindre underhåll
Badtunnan är tillverkad av glasfiber som är ett robust och stabilt material men främst lätt att hålla rent. Med regelbunden tvätt håller du badtunnan hygienisk. Ytterligare en fördel med glasfiber är att det lämpar sig utmärkt i nordliga väderförhållande. Det är ett tåligt material med lång livslängd..

Jämn temperatur i vattnet
På bara två timmar värmer Rexener PR200 upp vattnet från + 7 till + 38 grader. När vattenvärmaren är igång förbrukar den ca 2 liter per timme. Då önskad temperatur uppnåtts stänger termostaten av brännaren. Den slås på igen när temperaturen sjunker 2–4 grader. På så vis hålls temperaturen jämn på egen hand.

Använd året om
Du kan använda Rexener Aurora även under vinterhalvåret. Ha i åtanke att vattnet i vattenvärmaren, badtunnan eller cirkulationspumpen inte får frysa. Istället kan vattnet hållas så pass varm att det inte fryser. Fördelen med det är att badtunnan inte behöver tömmas. Om värmaren inte används (eller värmen uppehållits) ska anordningen tömmas innan det blir minusgrader ute. Bränsletanken behöver inte tömmas vid minusgrader då den är tätslutande, däremot rekommenderas det att byta ut bränslet om det stått länge. Tänk på att använda bränsle avsett för vinterbruk om badtunnan ska användas när det är minusgrader.

Placering
Badtunnan ska ställas på plant underlag som håller för vikten när bassängen är full (ca 2 000 kg). Underlaget kan beredas med grus eller en gjuten betongbotten. Det är inga problem att bygga in badtunnan i terrassen. När man väljer en plats att placera den på ska man ha tömningen i åtanke. Vid behov kan en slang leda vattnet längre bort. Tömningsventilen finns på samma sida som värmaren och kan kopplas till en slang med innermått 25mm.

Effektiv och högklassig rengöring
Med badtunnan medföljer en cirkulationspump och massfilter så att du kan använda samma vatten i flera månader. Ett värmeisolerat skåp att förvara produkterna i medföljer. Det du med blotta ögat kan se tar massfiltret hand om på ett effektivt vis. Cirkulationspumpen ser till att vattnet cirkulerar och passerar rengöringsfiltret kontinuerligt. På så vis får du rent vatten utan smuts och onödiga partiklar.

Fler fördelar
- Kan användas året om
- Snabb och enkel uppvärmning
- Tyst
- Ingår produkter för enkel rengöring
- Biobränsle är ett bra alternativ

Teknisk information

VarumärkeRexener
Art.Nr.REXP22032
TypBadtunna
Antal Personer8 st
Vikt200 kg
Volym1600 l