Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Rexener Silence Badtunna
Rexener Silence Badtunna
Rexener Silence Badtunna
Rexener Silence Badtunna
Rexener Silence Badtunna
Rexener Silence Badtunna

Rexener
Silence Badtunna

1500 liter
Ergonomisk
Vedkamin
39 900 kr
Rexener Silence Badtunna

Silence Badtunna

39 900 kr
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 2-4 veckor.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Rexener Silence är en tyst badtunna för hela familjen som kan användas året runt. Den är designad med bekvämlighet med ergonomiska sittplatser i fokus. Bassängens hörn har ryggstöd med behaglig vinkel och det finns gott om benutrymme. Dessutom är bassängen relativt djup i mitten vilket bidrar till känslan av rymlighet. Därtill finner du även en stege som gör det enkelt att kliva i och ut badtunnan som dessutom fungerar vid behov som sitts för barn. Oavsett om du sitter själv eller med ett större sällskap så finner du enkelt en bekväm ställning.
Från uppvärmning till bad
Badtunnan är klassisk och stämningsfull. Värm upp kaminen, vänta tills vattnet är varmt och kliv ner i det härligt varma vattnet. Med full volym värms badtunnan upp cirka 15 grader i timmen. Uppvärmning med en braskamin kräver lite övning för att temperaturen ska vara lagom varm. Den populäraste temperaturen är omkring 35-40 grader. Om det känns svårt rekommenderar vi istället Rexener Aurora eller Rexener Polar som har den förmånliga vattenvärmaren Rexener PR200 med termostatstyrning. De kräver enbart ett knapptryck för att starta uppvärmningsprocessen.

Lätt att ta hand om - delar som kräver mindre underhåll
Badtunnan är tillverkad av glasfiber som är ett robust och stabilt material men främst lätt att hålla rent. Med regelbunden tvätt håller du badtunnan hygienisk och fräsch. Poolkemikalier är även ett alternativ för att förlänga intervallet mellan byte av vatten. På grund av glasfibret lämpar sig badtunnan utmärkt i nordliga väderförhållande. Det är ett tåligt material med lång livslängd. Glasfiber Bassängerna har tillverkats i Finland.

Placering
Badtunnan ska ställas på plant underlag som håller för vikten när bassängen är full (ca 2000 kg). Underlaget kan beredas med grus eller en gjuten betongbotten. Det är inga problem att bygga in badtunnan i terrassen. När man väljer en plats att placera badtunnan på ska man ha tömningen i åtanke. I badtunnans botten finns en tömningspropp som gör det enkelt att tömma ut vattnet. Vid behov kan en slang leda vattnet längre bort. Tömningsventilen finns på samma sida som värmaren och kan kopplas till en slang med innermått 25mm.

Smartare alternativ vid åretruntbruk
Vattnet i badtunnan eller kaminen får inte frysa. För året runt-bruk rekommenderar vi istället Rexener Aurora, Rexener Polar eller Rexener Unnukka. De har vattenvärmare vilket gör att man kan hålla vattnet plusgradigt året om. Badtunnan innehåller inga delar som går sönder i minusgrader.

Fler fördelar
  - 10 års garanti på bassängen
  - Behöver ingen el
  - Tyst
  - Fullständigt värmeisolerad
  - Handtillverkad i Finland

Teknisk information

VarumärkeRexener
Art.Nr.REXP22033
TypBadtunna
Antal Personer8 st
Vikt200 kg
Volym1600 l