Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Välja rätt varmvattenberedare

En bra varmvattenberedare har rätt storlek, rätt korrosionsskydd, är energieffektiv och har en god kvalitet. Här kan du få hjälp att välja rätt varmvattenberedare.

Välja varmvattenberedare

Det finns många olika sorters varmvattenberedare och de passar olika behov och förutsättningar. Om du undrar mer om vilken sorts varmvattenberedare som passar mer, kan du läsa vår text om olika sortes varmvattenberedare, här går vi igenom hur du hittar rätt varmvattenberedare, om du bara behöver uppvärmning av tappvatten.

Energimärkning, korrosionsskydd, dimensionering - allt man funderar på vid val av varmvattenberedare

Det finns mycket att tänka på vid val av varmvattenberedare.

Vilken storlek?

Valet av storlek på varmvattenberedare står vanligtvis mellan 200 liter eller 300 liter. Oftast räcker det med 200 liter, men ibland kan det vara bra med lite mer, och det finns pengar att spara om man kan nöja sig med lite mindre. I sommarstugor och fritidshus kan det räcka med en mindre modell.

Ta hjälp av våra texter:

Storlek på varmvattenberedare Dimensionering av varmvattenberedare

Energimärkning

Energimärkningen hjälper dig att hitta energisnåla produkter. Tittar du på energimärkningen märker du snart att en värmepumpsberedare har bättre energimärkning än vanliga elvarmvattenberedare. Vill du ha lägre omkostnader kanske det är läge att fundera på en värmepumpsberedare.

Ta hjälp av våra texter:

Vilken varmvattenberedare passar mig? Varmvattenberedare vs värmepumpsberedare

Korrosionsskydd

I kontakt med vatten förstörs material långsamt. De rostar eller korroderar. Men vattnet har olika egenskaper på olika platser och därför passar olika skydd mot korrosion.

Ta hjälp av våra texter:

Vilket korrosionsskydd ska jag välja?

Tester av varmvattenberedare

Många vill ta hjälp av tester för att hitta bra produkter och de tester som utförts på varmvattenberedare beskriver vi här.

Ta hjälp av våra texter:

Test av varmvattenberedare