Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Den bästa lösningen med frånluftsvärmepump

Den bästa frånluftsvärmepumpen är rätt dimensionerad efter ditt värmebehov och är utrustad med energibesparande funktioner. I vissa fall är en frånluftsvärmepump dock inte det bästa alternativet för uppvärmning av ditt hem, då kan ett kompletterande frånluftsaggregat tillsammans med en annan värmekälla vara bättre lämpad som alternativ.

Compress 3800i EW9 - Bosch

Compress 3800i EW9 - Bosch

  • Värmer upp till 220m²
  • Perfekt till utbyte
  • Optimal energibesparing

1 44900 kr

Så väljer du den bästa frånluftsvärmepumpen

Det finns en hel del faktorer, som påverkar hur bra en viss frånluftsvärmepump är för just ditt värmebehov och husets förutsättningar.

1. Välj en frånluftsvärmepump som har tillräckligt hög kapacitet

Det är alltid bättre att välja en aningen kraftigare värmepump, än att låta värmepumpen arbeta på full kapacitet under längre tid. Du sparar inte bara energi och pengar, utan säkerställer dessutom att din investering håller under längre tid.

2. Välj en inverterstyrd frånluftsvärmepump för högre energibesparing

Inverterstyrning innebär att värmeeffekten regleras steglöst efter husets behov. Frånluftsvärmepumpen anpassar på så sätt driften efter husets rådande förutsättningar och värmebehov. Du slipper en frånluftsvärmepump som drar onödigt mycket energi av att behöva stängas av och sättas på, och får en jämnare värme genom hela huset.

Läs mer:

Fördelar med inverterteknik

3. Välj en frånluftsvärmepump med smarta och energibesparande funktioner

Idag finns det frånluftsvärmepumpar med internetuppkoppling, så kallad WiFi-styrning, som hjälper dig skapa kontroll över din energiförbrukning och besparing. I längden ger det dig en bättre överblick och en enklare hantering av ditt värmesystem, som kan spara mycket pengar.

4. Ta hjälp av en expert på frånluftsvärmepumpar

Det finns många faktorer som påverkar vilken lösning som fungerar bäst i just ditt hus. Våra rådgivare har lång erfarenhet av att hitta kompletta och skräddarsydda värmelösningar för olika hus och värmebehov. Kontakta oss på 0770-777600, så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen just för dig.

Är ett frånluftsaggregat ett bättre alternativ?

Är du ute efter hög energibesparing och förbättrad ventilation kan ett frånluftsaggregat vara ett bättre alternativ än att investera i en ny frånluftsvärmepump.

Ett frånluftsaggregat är i princip samma sak som en frånluftsfläkt, som fläktar ut din inomhusluft med hjälp av en mekaniskt styrd fläkt. Frånluftsaggregatet går att kombinera tillsammans med en mer hållbar och energieffektiv värmekälla som en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump för att skapa ett optimalt luftflöde samtidigt som du sänker kostnaderna för din uppvärmning.

En frånluftsvärmepump har sämre energieffektivitet när ditt värmebehov är stort, vilket leder till att kostnaderna för din uppvärmning går upp när du behöver mer värme. Vid ett sådant tillfälle är det oftast bättre att välja en kompressorstyrd värmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt hus och ditt värmebehov, och komplettera med ett frånluftsaggregat för en kontrollerad frånluftsventilation.

Läs mer:

Frånluftsvärmepump eller frånluftsaggregat?