Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Frånluftsfläkt för regelbundet luftbyte

Ditt hus behöver både andas in luft och andas ut luft. Bor du i ett självdragshus så bör luften ut gå ut i köket och i badrummet.

Vi behöver ett regelbundet luftbyte

Varje dygn andas en familj med två vuxna och två barn in och ut ca 75 000 liter luft. I ett hus på 140 kvadratmeter bör all luft bytas ut ungefär varannan timme.

Driv ut luft för att få in ny frisk luft

Idag finns det en uppsjö av fläktar som transporterar ut luften. Ofta kallas de badrumsfläktar. Om du läser på nätet om frånluftsfläktar och badrumsfläktar, så står det mycket beskrivet om att det är fukten som ska transporteras ut. Detta är mycket riktigt, men minst lika viktigt är det att transportera ut den använda luften.

För att kunna få in ren luft via friskluftsventilerna behöver den använda luften komma ut ur huset. Därför bör den fläkt som transporterar ut luften ur huset gå konstant. Ofta är det en fuktstyrd fläkt som tar ut luften ur huset, vilket gör att då det inte är fukt i badrummet så stannar den använda luften kvar i huset. För att få optimal ventilation i självdragshus bör en frånluftsfläkt med konstant drift monteras.

Luftkanal ut

För att frånluftsfläkten ska fungera behövs en frånluftskanal. Dels kan den monteras i ytterväggen och dels kan den monsteras i befintlig frånluftkanal, som exempelvis ventilationskanal i skorsten. Använd och fuktig luft leds ifrån badrummet och frisk luft kan komma in genom husets friskluftsventiler.

Det är viktigt att luften kan passera fritt i hela huset och in till badrummet. Om så inte är fallet blir frånluften dålig då ett undertryck skapas i rummet av badrumsfläkten.

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!