Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Luftkvalitetsmätare för en hälsosam miljö

Med en luftkvalitetsmätare får du en överblick över ditt inomhusklimat och kan vidta åtgärder där det behövs. Säkerställ familjens hälsa och förebygg problem som mögelbildning innan det är för sent. På Polarpumpen hittar du högkvalitativa och innovativa luftkvalitetsmätare från välkända varumärken som hjälper dig bibehålla ett hälsosamt och ofarligt klimat hemma.

För närvarande har vi tyvärr inga luftkvalitetsmätare i lager.

Få kontroll över din luftkvalitet och investera i din hälsa

Många gånger talar man om luftföroreningar utomhus i form av avgaser och utsläpp. Något som vi inte talar lika mycket om är hur klimatet inomhus ser ut och får oss att må. I Sverige och Norden spenderar vi stora delar av året inomhus. Vi rör oss mellan hemmet, jobbet, och skolan och tänker inte på hur mycket av den tiden vi befinner oss inom fyra väggar. Ju mer tid du spenderar inne, desto viktigare är det att luften du andas in är ren och säker. Med en luftkvalitetsmätare kan du få koll på dina nivåer av föroreningar såsom damm, pollen, bakterier, och radon och på så sätt förebygga framtida problem eller skador.

Så fungerar en luftkvalitetsmätare

En luftkvalitetsmätare läser och informerar dig om kvaliteten på din luft. Med hjälp av sensorer testar mätaren luften regelbunden och ger dig en detaljerad översikt över inomhusklimatet i ditt hem. Bra luftkvalitetsmätare har ett flertal olika sensorer och läser bland annat av temperatur, lufttryck, luftfuktighet, CO2, VOC, och halterna av radon. Olika mätare ser olika ut men oftast är de enkla att placera och behöver enbart monteras med en skruv på valfri plats i hemmet. Så snart du startar mätaren kommer den börja samla in information som den sedan skickar till dig via en skärm eller till din telefon så att du enkelt kan hålla koll.

Så påverkas vi av ett ohälsosamt inomhusklimat

Ett ohälsosamt inomhusklimat kan ha flera orsaker och genererar en rad olika problem. För hög luftfuktighet i hemmet kan leda till fuktskador och mögel. Mögelbildning påverkar vår hälsa enormt och kan leda till problem med luftvägarna, allergier, trötthet, och huvudvärk. Radon är en osynlig gas som i för höga halter har oerhörda effekter på vår hälsa och kan leda till så pass allvarliga sjukdomar som lungcancer. Barn, äldre personer, och sjuka människor lider störst risk för att påverkas negativt av ett dåligt inomhusklimat men även friska personer påverkas och många andra problem än de som är nämnda ovan kan uppstå. Ett hälsosamt inomhusklimat kan exempelvis leda till ökad produktivitet och förbättrad energi hos de som vistas mycket i rummet. En luftkvalitetsmätare kan därmed vara ett viktigt verktyg på arbetsplatsen eller i skolan för att säkerställa en så gynnsam miljö som möjligt.

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Populära filtreringar