Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Värmeflyttare för en bättre värmespridning

Värmeflyttare, värmeförflyttare, luftflyttare, luftförflyttare - kärt barn har många namn. Med hjälp av värmeflyttare eller luftförflyttare kan du få till en bättre värmespridning i huset. På så vis kan du utnyttja en energieffektiv värmekälla, som en luft-luftvärmepump, i större utsträckning och spara mycket energi.

Vi bör cirkulera luften i våra hus av 3 anledningar:

1. Sprida den friska luften vi tar in via friskluftsventilerna till hela huset.

2. Om bostaden har en kamin eller luftvärmepump hjälper cirkulation till med att sprida värmen till fler rum i bostaden. Vi får en behagligare inomhustemperatur och en jämnare värme. För att friskluftsventilerna ska fungera tillfredställande behöver det även finnas en fungerade frånluftsfläkt i huset.

3.Om luftrenare finns i huset ökar möjligheten att samla upp partiklar från hela bostaden. Luften i huset blir helt enkelt renare.

Orsaken till dålig luft

Om inte luften kan röra sig mellan rummen i huset kommer ventilationen inte att fungera. Det kan i vissa fall vara en orsak till dålig luft trots att man monterat både friskluftventiler och frånluftsventilation. Det första man bör se över är att se till att luften har fri passage mellan rummen. Kan dörrar hållas öppna? Kan luft passera under dörren? För att verkligen se till att man cirkulerar och sprider luften i sitt hus finns cirkulationsfläktarna Airmove 2.0 och Airmove 1.1. Dessa fläktar cirkulerar luften mellan våningsplan och mellan rum. För att kunna cirkulera luften i din bostad på ett effektivt sätt behöver rätt typ av fläkt monteras på rätt ställe.

Värmeflyttare sparar energi

Om du har en billig värmekälla, som en luft-luftvärmepump, är värmeflyttare ett utmärkt komplement. Värmeflyttaren hjälper till att sprida den billiga värmen i huset, så att du behöver mindre tillskott från andra mer energikrävande värmekällor.

Värmeflyttare passar luftburen värme

Värmeflyttare passar främst luftburen värme. Värmeflyttaren hjälper till att motverka den luftburna värmens nackdelar. Rör fyllda med varmt vatten leds genom väggar och golv in i stängda rum, medans den luftburna värmen hindras obarmhärtigt av en stängd dörr. Med hjälp av en värmeflyttare kan du få till en god värmespridning och på så vis utnyttja din energieffektiva energikälla till fullo.

Värmeflyttare utmärkt till luft-luftvärmepump och braskamin

De vanligaste källorna till luftburen värme är luft-luftvärmepumpar, braskaminer och direktverkande el. Luft-luftvärmepumpar och braskaminer placeras oundvikligen i ett rum och därför utgör värmeflyttare ett utmärkt komplement till just dessa värmekällor.

Värmeflyttare ger luftcirkulation mellan våningsplan

Airmove 2.0 cirkulerar luften mellan våningsplanen. På vintern flyttar Airmove 2.0 ner kalluft från övervåningen och skapar på så sätt ett undertryck som gör att den varma luften rör sig naturligt upp till övervåningen. På sommaren är funktionen omvänd, då varmluften flyttas ner från övervåningen och den kalla luften cirkulerar upp till övervåningen. Resultatet - en jämnare temperatur i huset, året om!

Värmeflyttare ger luftcirkulation mellan rum

I enplanshus eller i bostäder där man vill cirkulera luften på samma våningsplan är det Airmove 1.1 som gör jobbet. Med Airmove 1.1 kan du cirkulera den friska luften som kommer in genom dina friskluftsventiler samtidigt som du också kan sprida värmen från en braskamin eller en luftvärmepump.

Lär dig allt om värmeflyttare

Genom att besöka vår kunskapsbank, hittar du förhoppningsvis allt du vill veta om att flytta värme och kyla mellan dina våningar i bostaden.

» Till kunskapsbanken
Airmove 1.1 Luftcirkulation

Airmove

1.1 Luftcirkulation

Optimal tillsammans med värmepump

Ger en jämnare temperatur i hela huset

Sprider värme eller kyla till stängda rum

2 049 kr

Se priset!

Airmove 2.0 Luftförflyttare

Airmove

2.0 Luftförflyttare

Optimal tillsammans med värmepump

Ger en jämnare temperatur

Tillverkad i Sverige

2 295 kr

Se priset!

Du har sett alla 2 produkter

Populära filtreringar