0770-777 600, måndag-fredag 8-17

Värmeflyttare

Värmeflyttare, värmeförflyttare, luftflyttare, luftförflyttare - kärt barn har många namn. Med hjälp av värmeflyttare eller luftförflyttare kan du få till en bättre värmespridning i huset. På så vis kan du utnyttja en energieffektiv värmekälla, som en luft-luftvärmepump, i större utsträckning och spara mycket energi.

2 artiklar

per sida

2 artiklar

per sida

Fördelar värmen i huset med värmeförflyttare

Luftförflyttare hjälper dig att fördela värmen eller kylan i huset. Du som har luftburen värme erbjuds ett utmärkt sätt att spara energi genom att flytta den värme som redan finns.

Värmeflyttare sparar energi

Om du har en billig värmekälla, som en luft-luftvärmepump, är värmeflyttare ett utmärkt komplement. Värmeflyttaren hjälper till att sprida den billiga värmen i huset, så att du behöver mindre tillskott från andra mer energikrävande värmekällor.

Jämnare temperatur i huset med värmeförflyttare

När man försöker få till en tillräckligt varm temperatur längre bort i huset, blir det ofta för varmt nära värmekällan. Med värmeflyttare jämnas temperaturen ut. På vintern kan du få upp värmen på övervåningen och på sommaren kan du få upp kylan till övervåningen, trots att du endast har en luft-luftvärmepump i markplan. På så vis får du ett bekvämare inomhusklimat i hela huset.

Passar luftburen värme

Värmeflyttare passar främst luftburen värme. Värmeflyttaren hjälper till att motverka den luftburna värmens nackdelar. Rör fyllda med varmt vatten leds genom väggar och golv in i stängda rum, men den luftburna värmen hindras obarmhärtigt av en stängd dörr. Med hjälp av en värmeflyttare kan du få till en god värmespridning och på så vis utnyttja din energieffektiva energikälla till fullo.

Utmärkt till luft-luftvärmepump och braskamin

De vanligaste källorna till luftburen värme är luft-luftvärmepumpar, braskaminer och direktverkande el. Luft-luftvärmepumpar och braskaminer placeras oundvikligen i ett rum och därför utgör värmeflyttare ett utmärkt komplement till just dessa värmekällor.

Till Polarpumpens luft-luftvärmepumpar